Ontdek de vele bistro’s van Parijs

De knusse bistro's in de Franse hoofdstad beleven een heuse revival

De bistro's van Parijs zijn wereldberoemd, maar zijn de afgelopen jaren beter en wereldser geworden. Een bistro (of bistrot) is een typisch Franse eetgelegenheid. Een bistro zit tussen een eetcafé en een restaurant in. Vaak wat kleiner, knusser en niet langs de hoofdwegen. En toch typisch Frans gebleven. Proef Bistronomie: Het heeft zelfs een eigen naam. Dit zijn de beste tips als je de bistro's van Parijs wilt proeven. 

Een bistro is een plek waar de lokale bevolking samen komt, om te eten, te praten en te lachen. Waar het eten lekker is en de prijs laag. En, om eerlijk te zijn was het ook een plek waar een goede chef-kok zijn neus voor ophaalde. Maar tijden veranderen. Meer en meer mensen willen gezellig en goed eten voor een redelijke prijs. Niet te fancy, maar wel een streling voor de tong. 

Meer en meer bistro’s in Parijs nemen dit heel serieus. Met vernieuwende, frisse en smaakvolle gerechten, vaak met een regionale achtergrond. En meerdere gangen.

Het is een trend die al een paar jaar te zien in de Franse hoofdstad, al gaat dit onopvallend. In Parijs alleen al zijn meer dan 1.000 bistro’s. Maar de echte erkenning ontbrak. Behalve bij de lokale bevolking.

De 100 beste bistro's van Parijs

Een bistro in Parijs. ©Corno van den Berg

Sinds 2017 is er echter een lijst van beste 100 bistro’s van Parijs. Een prestigieuze lijst met restaurants waar je voor 30 tot 40 euro een zeer goede, uitgebreide maaltijd kunt krijgen. Sommige bistro’s hebben inmiddels een Michelin-ster. Eet smakelijk!

Overnachten in Parijs

Tijdens mijn reizen ben ik meerdere keren in deze heerlijke stad geweest. Ik koos vooral voor kleine hotels, gezellige vakantiewoningen en handige appartementen. Er is een grote keuze, maar wees er wel op tijd bij. Veel hotels zijn snel volgeboekt, zeker in de vakanties.

Ontdek de beste bistro's van Parijs zelf

Meer informatie: france.fr/bistrotparis (in het Frans) en uk.france.fr/en/bistroparis (Engels)

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Parijs

Lees mijn tips