Volg een Franse kookworkshop

Ontdek de geheimen van de Franse keuken

Een kookworkshop waarbij de Franse keuken centraal staat. Het is een droom voor connaisseurs. In Parijs kun je diverse kookworkshops volgen. Om voorafjes, hoofdgerechten of alleen desserts te leren bijvoorbeeld. Je kunt kiezen uit workshops van enkele uren, een dag of meerdere dagen. Lees mijn tips voor een Franse kookworkshop.

De Franse keuken is overbekend en zeer geliefd. In de hoofdstad kun je op diverse plekken een kookworkshop volgen. Waaronder bij het prestigieuze Le Cordon Bleu Paris, maar ook bij diverse andere gerenommeerde instanties. Het is een feest voor je smaakpapillen.

Chef Fabrice Danniel laat zien wat we gaan maken. ©Corno van den Berg

École Le Cordon Bleu (LCB)

Ik volg een kookworkshop bij het zeer gerenommeerde École Le Cordon Bleu (LCB) in Parijs. Dit is de meest bekende Franse gastronomische opleiding met vestigingen in diverse andere landen. De workshop wordt gedaan door Chef Fabrice Danniel; die zich voorstelt als ‘Assistant Culinary Arts Director Head of Le Cordon Bleu Pastry Department’. Een zeer beroemde chef, dat wist ik al.

Het bereiden van een dessert. ©Corno van den Berg

Hij laat, samen met zijn assistent, zien hoe je een dessert maakt. Waarbij letterlijk alles moet kloppen. De temperatuur van het warme beslag in de chocolade, het verse fruit, het fruitsiroop dat je draaiend op een bord moet gieten. En het bladgoud niet te vergeten. En nog veel meer. Een intensieve, maar heerlijke kookworkshop.

Chef Fabrice Danniel en zijn assistent koken op temperatuur. ©Corno van den Berg

De Franse keuken heeft veel geheimen merk ik al snel. En net op het moment dat ik denk dat ik dit dessert onder de knie gaat het mis. Als het dessert open snij komt er niet de ‘waterval’ die ik had verwacht. Het heeft te lang geduurd. Maar dit wil ik nog weleens proberen. Net als veel andere gerechten.

De gevulde 'chocolat mousse' met fruit en bladgoud. ©Corno van den Berg

Overnachten in Parijs

Tijdens mijn reizen ben ik meerdere keren in deze heerlijke stad geweest. Ik heb in diverse wijken geslapen, waarbij ik vooral koos voor kleine hotels, gezellige vakantiewoningen en handige appartementen. Er is een grote keuze, maar wees er wel op tijd bij. Veel hotels zijn snel volgeboekt, zeker in de vakanties.

Meer informatie

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Parijs

Lees mijn tips