Waarom moet ik hier heen?

De Bali Swing zijn vier schommels in het regenwoud van Bali. Je kunt hier heerlijk schommelen en foto's maken die het zeker goed zullen doen op social media. De attractie ligt net buiten het kunstenaarsstadje Ubud.

De Bali Swing bij Ubud op Bali zijn feitelijk vier schommels in het regenwoud. Waardoor je je als volwassene weer een kind voelt. Het uitzicht is mooi en zeer geschikt voor foto’s voor bijvoorbeeld Instagram of Facebook.

Het is een van de diverse ‘swings’ die momenteel worden aangeboden op Bali. Volgens kenners is dit de beste. Daarnaast heb je hier nog meer uitkijkpunten. Waaronder een soort vogelnest en een speciale rots dat als uitkijkpunt fungeert. Zodat je nog meer mooie foto’s kunt maken.

Hoe werkt het?

De Bali Swing heeft vier schommels, die allemaal in grootte verschillen. Denk aan 10 meter, 15, 20 en 78 meter. Het meest populair is de grootste, deze wordt ook het vaakst gefotografeerd. Waarbij je al schommelend in de lucht zweeft, met op de achtergrond het groen van Bali. En de Ayung-rivier in het dal. Wat wil je nog meer?

De prijs van Bali Swing

Dit is een van de populaire attracties van Ubud. De prijs is stevig, denk aan 30 dollar. Je mag dan wel zo lang blijven als je wilt, alle schommels proberen en foto’s maken. Maar je zult af en toe moeten wachten en in de rij moeten staan.

Is het veilig?

Bij elke schommel word je gezekerd, zodat je er niet af valt. Bij de kleinere met een kabel om je middel, bij de grotere met een harnas dat vast zit. Maar ondanks dat blijft de vraag: Durf je?

Is het druk?

Zoals gezegd is dit een populaire attractie. Waarbij het kan gebeuren dat je in de rij moet staan om te mogen schommelen. En je een beetje haast moet maken met je foto’s. Waardoor het relaxte gevoel wel verdwijnt om eerlijk te zijn.

Bali Swing op Bali.
Bali Swing op Bali. Artem Bali

Corno’s reistips:

Als je op vakantie wilt naar Bali, kun je dit zelf organiseren of een complete (rond)reis boeken. Hieronder mijn tips om je reis te regelen.


 

Beste tijd:

De beste tijd voor de Bali Swing is dan ook in de vroege ochtend. Het is rustiger en je kunt de mooiste foto’s maken. Vaak met zacht licht, zodat je geen filter nodig hebt.