Gili Eilanden: De 10 Mooiste Bezienswaardigheden - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Gili Eilanden

Beroemde tropische eilanden bij Lombok

584

TOP 1.687

De Gili Eilanden zijn heerlijk. Ooit waren deze eilanden in Indonesië  een populaire plek voor backpackers. Het is nu een plek voor reizigers die van natuur en stranden houden. Terwijl met name de onderwaterwereld magisch mooi is. Al hebben de eilanden ook andere bezienswaardigheden.

Denk aan palmbomen, stranden en een lekker klimaat. De Gili Eilanden bestaan uit meer dan 30 eilanden. Waarvan Gili Air, Gili Meno en Gili Trawangan het meest bekend zijn. Maar bijvoorbeeld ook het kleine Gili Nanggu wordt steeds populairder. De eilanden liggen ten oosten van Bali. Het is eenvoudig om een bezoek aan beiden te regelen.

De Gili Eilanden bestaan uit de tropische eilanden Gili Air, Gili Meno en Gili Trawangan. Naast palmbomen en goudgele stranden is dit ideaal voor duikers en snorkelaars. Naast veel vissen en zeeschildpadden kun je hier veel haaien ontmoeten.

Gili Trawangan

Relaxen op Gili Trawangan op de Gili Eilanden.

Gili Trawangan is het grootste eiland van de drie. Het is zeker ook het meest populaire eilanden. Hierdoor is de rust wel wat verdwenen. Al vind je er geen verkeer zoals auto’s en brommers. Wel vind je er fietsen en paarden die bijvoorbeeld je koffer naar je bungalow brengen. Het Gili Trawangan ViewPoint ligt op een heuvel. Het biedt een heerlijk uitzicht over alle eilanden. En je kunt zelfs Bali zien.

Zoals bekend heeft Gili Trawangan een zeer levendig uitgaansleven. Mede hierdoor vind je er talloze accommodaties, die veelal aan het strand liggen. Je kunt hier overnachten in alle prijsklassen; denk aan low budget tot luxe resorts. Ook vind je hier veel restaurants en winkels. 

De markt van Gili Trawangan.

Daarnaast kun je hier excursies boeken bij de diverse winkels. Je vindt hier talloze aanbieders van tours. Ook kun je een persoonlijke tour boeken. Deze is wel wat duurder, maar geeft je een veel intensere belevenis.

Gili Meno

De rust op Gili Meno, een klein eiland op de Gili Eilanden.

Gili Meno is het meest rustige van de eilanden. En ook het kleinste. Binnen een uur loop je over het gehele eiland. Hier vind je nog rust met accommodaties aan het strand. Dit is met name in het westen, in het oosten is het veel drukker.

Het onderwater museum op Gili Meno.

De Britse kunstenaar Jason deCaires Taylor heeft op Gili Meno talloze beelden in de zee neer gezet. Waardoor dit nu een populaire plek is voor snorkelaars en duikers. Op dit kunstmatige rif groeien nu al diverse koralen en laten vissen zich graag zien. Vraag ter plekke hoe je deze wonderlijke plek kunt bereiken.

Gili Air

De beroemde Sea Swing op Gili Air.

Gili Air ligt het dichtst bij Lombok. Waardoor je hier ook veel lokale dagjesmensen ziet. Ook hier kun je goed snorkelen, terwijl er ook diverse bars en restaurants zijn. Je zou kunnen zeggen dat Gili Air een mix is van de beide andere eilanden. En je kunt Gili Air ook goed gebruiken als basis om de andere eilanden te ontdekken.

Snorkelen en duiken

Snorkelen en duiken op de Gili Eilanden is bijzonder.

Als je wilt snorkelen of duiken zijn met name Gili Air en Gili Meno zeer geschikt. Liefhebbers roemen de rijkdom in het water. Met veel kleurrijke vissen, zeeschildpadden en zelfs haaien. De watertemperatuur is er gemiddeld bijna 30 graden. En dus kun je er ook goed zwemmen. Op beide eilanden kun je eenvoudig je excursie boeken. Maar je kunt dus ook gewoon het water inlopen met je snorkelmasker.

Zonsondergang

Een van de meest populaire excursies is genieten van de zonsondergang. Deze sunset kun je bijna altijd op alle eilanden zien. Ga daarvoor naar de westkant van het eiland. Je kunt naar een strandbar gaan of zelf wat drinken meenemen.

Eilandhoppen

Eiland hoppen is een leuke manier om zelf op onderzoek te gaan op de Gili Eilanden. Je kunt ze zelf ontdekken. Tussen de eilanden gaan zowel snelle als langzamere (dus goedkopere) boten. Aan jou de keuze.

Helpen als vrijwilliger

De afgelopen jaren is er door vissen met dynamiet veel koraal vernietigd of beschadigd. De afgelopen jaren is het project Biorock gestart door het Gili Eco Trust. Hier wordt geprobeerd het koraal weer te laten groeien, onder meer met elektriciteit. Waarbij je als vrijwilliger kunt helpen. De resultaten zijn al zichtbaar.


Meer informatie: giliecotrust.com

Snorkelen op de Gili Eilanden is magisch.

Beste reistijd

Er is eigenlijk geen optimale reistijd. Je kunt de eilanden het gehele jaar door goed bereizen. Maar het beste seizoen is van juni tot en met oktober. Dan valt de minste regen, waardoor ook het zeewater opvallend schoon is. Ook de temperatuur is aangenaam.

Hoe kom ik op de Gili Eilanden?

Vanaf Bali

De Gili-Eilanden liggen ten oosten van Bali. En ze zijn allemaal per snelboot te bereiken vanaf Padang Bai alsook vanaf Amed op Bali. Amed is goedkoper en feitelijk de beste optie.

Vanaf Lombok

De eilanden liggen naast Lombok. Vanaf Sengigi kun je naar Gili Trawangan reizen met de veerboot. En ook met een snelle boot. Vandaar kun je dan door Gili Meno en Gili Air reizen.

Bali Swing

Bali Swing
De Bali Swing bij Ubud op Bali zijn feitelijk vier schommels in het regenwoud. Waardoor je je als volwassene weer een kind voelt. Het uitzicht is mooi en zeer geschikt voor foto’s voor bijvoorbeeld Instagram of Facebook. Het is een van de diverse swings die momenteel worden aangeboden op Bali. Volgens kenners is dit de beste. Daarnaast heb je hier nog meer uitkijkpunten. Waaronder een soort vogelnest en een speciale rots dat als uitkijkpunt fungeert. Zodat je nog meer mooie foto’s kunt maken.
Lees verder

Bubble Hotel Bali

Bubble Hotel Bali
The Bubble Hotel Bali is anders. Het ligt logischerwijs op op Bali, maar dan wel op een unieke locatie. En het is relatief goedkoop.Soms kom je slaapplekken tegen die je meteen pakken. Dit is er zo één. The Bubble Hotel bij Uluwatu op Bali aan de ene kant uniek. Aan de andere kant ligt het vlakbij het strand. Meestal is dit zelfs een privé-strand. 
Lees verder

Jakarta

Jakarta
Jakarta is een miljoenenstad in het westen van het eiland Java en is de hoofdstad van Indonesië. De stad wordt door velen overgeslagen. Veel reizigers vertrekken zo snel mogelijk na aankomst. En dat is jammer want Jakarta heeft veel leuke dingen voor je in petto. Het is een goede plek om te acclimatiseren bij aankomst alsook om je reis af te sluiten. Dit zijn de bezienswaardigheden van Jakarta. Met veel attracties uit het verleden en van nu. Met ook enkele leuke excursies.
Lees verder

alle 18 artikelen over Indonesië

Bekijk alle artikelen

Copyright 2021 Droomplekken.nl / Corno van den Berg. Alle rechten voorbehouden.