Waarom moet ik hier heen?

De Gili-eilanden bestaan uit de tropische eilanden Gili Air, Gili Meno en Gili Trawangan. Naast palmbomen en goudgele stranden is dit ideaal voor duikers en snorkelaars. Naast veel vissen en zeeschildpadden kun je hier veel haaien ontmoeten.

De Gili-Eilanden; denk aan palmbomen, stranden en een lekker klimaat. Maar de beroemde tropische eilanden Gili Air, Gili Meno en Gili Trawangan. Deze zijn vooral bekend vanwege hun duik- en snorkelmogelijkheden. De watertemperatuur is er gemiddeld bijna 30 graden, waardoor je hier onderwater veel vissen kunt zien. Maar de stranden zijn ook de moeite waard.

Een zeeschildpad op de Gili-Eilanden.
Een zeeschildpad op de Gili-Eilanden. Bertrand Gimat

Op de eilanden ten oosten van Bali wonen van oorsprong de Sasak. In hun taal betekent ‘Gili’ zoveel als ‘klein eiland’. Rondom Lombok liggen meer dan 25 Gili’s. Van al deze eilanden is Gili Trawangan de grootste eiland. Het bevat ook de meeste hotels, disco’s en andere toeristische faciliteiten.

Eilandhoppen is hier een leuke manier om zelf op pad te gaan. Je kunt ze zelf ontdekken. Tussen de eilanden gaan zowel snelle als langzamere (dus goedkopere) boten. Ans jouw de keuze.

Beste video Gili Islands

Helpen als vrijwilliger

De afgelopen jaren is er door vissen met dynamiet veel koraal vernietigd of beschadigd. De afgelopen jaren is het project Biorock gestart door het Gili Eco Trust. Hier wordt geprobeerd het koraal weer te laten groeien, onder meer met elektriciteit. Waarbij je als vrijwilliger kunt helpen. De resultaten zijn al zichtbaar.
Meer informatie: giliecotrust.com

Hoe kom ik op de Gili-Eilanden

De Gili-Eilanden liggen ten oosten van Bali. En ze zijn allemaal per snelboot te bereiken vanaf Bali alsook vanaf Bangsal.

Corno’s reistips:

Als je op vakantie wilt naar Indonesië, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

DuikenEilandenSnorkelen