Nusa Penida: 10 Bezienswaardigheden op het eiland - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Nusa Penida

Opvallend ruig eiland voor de kust van Bali

472

TOP 1.687

Nusa Penida is een eiland voor de kust van Bali. Het staat vooral bekend om de steile rotsen en goudgele stranden. De laatste jaren is het vooral bekend geworden door sociale media.

Waardoor dit eiland een ideale plek is om te wandelen. Maar je kunt ook met een scooter rond rijden en om alles zelf te ontdekken. Het verkeer is relatief rustig. Een scooter is dus een goede manier om het eiland te verkennen.

Het eiland Nusa Penida is ongeveer 20 kilometer lang en 12 kilometer breed. Het heeft een oppervlakte van 203 km². Het is populair bij natuurliefhebbers, wandelaars en duikers voor de kleurrijke onderwaterwereld.

Ontdek de beste tips voor excursies naar de beroemde stranden. Maar ook om de onderwaterwereld te ontdekken. Dit zijn de 10 mooiste bezienswaardigheden.

Duiken en snorkelen

Een reuzenmanta bij Nusa Penida.

Het eiland heeft een opvallend rijk onderwaterleven. Zowel duikers als snorkelaars komen hier geregeld reuzenmanta, maar ook de walvishaai en diverse soorten zeeschildpadden tegen. Je kunt ter plekke een tour boeken. Check wel vooraf wat de beste plek is, omdat sommige dieren hier maar enkele maanden rond zwemmen.

Kelingking Beach

Het beroemde Kelingking Beach op Nusa Penida.

Kelingking Beach is het meest bekende strand, dat erg fotogeniek is. Je kunt het vanaf een rotspunt goed zien en je hebt een ongekend uitzicht over het einde van het eiland. De beste tijd is vroeg in de ochtend of in de late namiddag.

Angel’s Billabong

Angel’s Billabong is een ondiep, rotsachtige plek waar je goed kunt zwemmen. De rotsen kunnen wel scherp zijn, let dus op als je hier loopt.

Broken Beach

Het fraaie Broken Beach op Nusa Penida.

Het Broken Beach op Nusa Penida is anders. Het zeewater komt hier door een natuurlijke boog in de rotsen naar beneden. Het beste moment is aan het einde van de dag. Dan is het daglicht zacht. De lokale bevolking noemt het Pasih Uug Beach.

Diamond Beach

Diamond Beach op Nusa Penida.

Het beroemde Diamond Beach is een strand met een bijzonder uitzicht. Je kijkt uit over de rotsachtige omgeving van Nusa Penida. Neem hiervoor de tijd, er is genoeg te ontdekken hier. Je kunt Diamond Beach eenvoudig via een scooter bereiken; alleen het laatste deel moet je te voet doen.

Zeewier teelt op zee

Een lokale bewoner haalt zijn zeewier binnen op Nusa Penida.

Op Nusa Penida kun je zien hoe de lokale bevolking zeewier teelt op zee. Dit wordt steeds populairder, waardoor je dit op diverse plekken kunt zien. En je kunt het proeven. Je zult verbaasd zijn hoe lekker het is.

De dieren van Nusa Penida

Je kunt hier op je reis diverse dieren tegenkomen. Waaronder brutale apen. Deze makaken wachten bij diverse populaire attracties op mensen in de hoop te worden gevoerd.

De bijzondere fraaie Balispreeuw op Nusa Penida.

De Balinese spreeuw (engels: Bali starling, latijn: leucopsar rothschildi) is het meest bijzondere dier van Bali en de omliggende eilanden. Hij komt alleen in dit deel van de wereld voor, maar staat op het punt om uit te sterven in het wild. Deze opmerkelijke witte vogel heeft een witte kuif en blauwe oogleden die uit huid bestaan.

De vogel werd pas in 1910 ontdekt. Over deze vogel is niet al te veel bekend, behalve dat hij veelal in bomen komt. En zich niet graag op de grond begeeft, in tegenstelling tot veel andere soorten spreeuwen. Op Nusa Penida is een project gestart om deze dieren te herintroduceren. Zodat deze dieren voor uitsterven worden behoed.

Hoe kom ik op Nusa Penida?

Nusa Penida ligt ten zuiden van Bali. Het eiland is eenvoudig te bereiken vanaf Bali, met name vanaf Sanur-strand. Ook kun je vanaf Padang Bai naar Nusa Penida reizen met een snelle boot.

Bali Swing

Bali Swing
De Bali Swing bij Ubud op Bali zijn feitelijk vier schommels in het regenwoud. Waardoor je je als volwassene weer een kind voelt. Het uitzicht is mooi en zeer geschikt voor foto’s voor bijvoorbeeld Instagram of Facebook. Het is een van de diverse swings die momenteel worden aangeboden op Bali. Volgens kenners is dit de beste. Daarnaast heb je hier nog meer uitkijkpunten. Waaronder een soort vogelnest en een speciale rots dat als uitkijkpunt fungeert. Zodat je nog meer mooie foto’s kunt maken.
Lees verder

Bubble Hotel Bali

Bubble Hotel Bali
The Bubble Hotel Bali is anders. Het ligt logischerwijs op op Bali, maar dan wel op een unieke locatie. En het is relatief goedkoop.Soms kom je slaapplekken tegen die je meteen pakken. Dit is er zo één. The Bubble Hotel bij Uluwatu op Bali aan de ene kant uniek. Aan de andere kant ligt het vlakbij het strand. Meestal is dit zelfs een privé-strand. 
Lees verder

Ubud

Ubud
Ubud is eigenlijk wel een verplicht nummer als je naar Bali gaat. Ubud is het cultureel centrum van het eiland, waar de traditionele hindoe-cultuur nog springlevens is. De naam is afgeleid van het Balinese woord ubad, dat medicijn betekent.Het stadje is een bonte mix van Balinese cultuur, winkeltjes en kunstenaars. Stap op de fiets voor een tocht tussen knalgroene rijstvelden, volg een workshop en leer Indisch koken, begin de dag met een zonnegroet en geniet van de magie van Ubud.
Lees verder

Zoek de verlaten Boeing 737 op Bali

Zoek de verlaten Boeing 737 op Bali
Een Boeing 737 staat op een verlaten plek op Bali. De nieuwste attractie van het eiland is geen strand, geen tempel, geen rijstveld of zonsondergang. Het is een verlaten vliegtuig in een soort afgraving, midden in een woonwijk. Wie naar Bali gaat kan een nieuwe attractie op zijn lijstje zetten. In een afgraving blijkt ineens een compleet vliegtuig te staan, maar niemand weet hoe het er komt. Waardoor er allerlei verhalen zijn ontstaan. En jij kunt er naar toe.
Lees verder

Copyright 2021 Droomplekken.nl / Corno van den Berg. Alle rechten voorbehouden.