Waarom moet ik hier heen?

Het eiland Nusa Penida is ongeveer 20 kilometer lang en 12 kilometer breed. Het heeft een oppervlakte van 203 km². Het is populair bij natuurliefhebbers, wandelaars en duikers (voor de kleurrijke onderwaterwereld).

Nusa Penida is een groen eiland met steile rotsen en goudgele stranden. Waardoor het een ideale plek is om te wandelen. Maar je kunt met een scooter rond rijden en om alles zelf te ontdekken. Het verkeer is relatief rustig. Vandaar dat dit de manier is.

Bezienswaardigheden van Nusa Penida:

Duiken en snorkelen

Een mantarog bij Nusa Penida.
Een mantarog bij Nusa Penida. Stef Bamba

Het eiland heeft een opvallend rijk onderwaterleven. Zowel duikers als snorkelaars komen hier geregeld zeeschildpadden, mantaroggen, maar ook walvishaaien tegen. Je kunt ter plekke een tour boeken. Check wel vooraf wat de beste plek is, omdat sommige dieren hier maar enkele maanden rond zwemmen.

Kelingking Beach

Kelingking Beach is het meest bekende strand, dat erg fotogeniek is. Je kunt het vanaf een rotspunt goed zien en je hebt een ongekend uitzicht over het einde van het eiland. De beste tijd is vroeg in de ochtend of in de late namiddag.

Angel’s Billabong

Angel’s Billabong is een ondiep, rotsachtige plek waar je goed kunt zwemmen. De rotsen kunnen wel scherp zijn, let dus op als je hier loopt.

Atuh Beach

Atuh Beach is beroemd strand met een bijzonder uitzicht over de rotsachtige omgeving van Nusa Penida. Neem hiervoor de tijd, er is genoeg te ontdekken hier. Je kunt Atuh Beach eenvoudig via een scooter bereiken; alleen het laatste deel moet je te voet doen.

Help de Balinese spreeuw

Een Balispreeuw met het opvallende blauw rond de ogen.
Een Balispreeuw met het opvallende blauw rond de ogen. Mark McLaughlin

De Balinese spreeuw (engels: Bali starling, latijn: leucopsar rothschildi) is het meest bijzondere dier van Bali en de omliggende eilanden. Hij komt alleen in dit deel van de wereld voor, maar staat op het punt om uit te sterven in het wild. Deze opmerkelijke witte vogel heeft een witte kuif en blauwe oogleden die uit huid bestaan. De vogel werd pas in 1910 ontdekt. Over deze vogel is niet al te veel bekend, behalve dat hij veelal in bomen komt. En zich niet graag op de grond begeeft, in tegenstelling tot veel andere soorten spreeuwen. Op Nusa Penida is een herintroductieproject om deze dieren voor uitsterven te behoeden.

Hoe kom ik op Nusa Penida?

Nusa Penida ligt ten zuiden van Bali. Het eiland is eenvoudig te bereiken vanaf Bali, met name vanaf Sanur-strand. Ook kun je vanaf Padang Bai naar Nusa Penida reizen met een snelle boot.

Meer informatie: www.nusapenida.com

Corno’s reistips:

Als je op vakantie wilt naar Bali, kun je dit zelf organiseren of een complete (rond)reis boeken. Hieronder mijn tips om je reis te regelen.