blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Nusa Penida

Opvallend ruig eiland voor de kust van Bali

Nusa Penida is een eiland voor de kust van Bali. Het staat vooral bekend om de steile rotsen en goudgele stranden. De laatste jaren is het vooral bekend geworden door sociale media. Waardoor dit eiland een ideale plek is om te wandelen. Maar je kunt ook met een scooter rond rijden en om alles zelf te ontdekken. Het verkeer is relatief rustig. Een scooter is dus een goede manier om het eiland te verkennen. Dit zijn de 10 mooiste bezienswaardigheden van Nusa Penida.

Het eiland Nusa Penida is ongeveer 20 kilometer lang en 12 kilometer breed. Het heeft een oppervlakte van 203 km². Het is populair bij natuurliefhebbers, wandelaars en duikers voor de kleurrijke onderwaterwereld. Ontdek de beste tips voor excursies naar de beroemde stranden. Maar ook informatie over tours om de rijke onderwaterwereld te ontdekken. 

Duiken en snorkelen

Een reuzenmanta bij Nusa Penida.

Het eiland heeft een opvallend rijk onderwaterleven. Zowel duikers als snorkelaars komen hier geregeld reuzenmanta, maar ook de walvishaai en diverse soorten zeeschildpadden tegen. Je kunt ter plekke een tour boeken. Check wel vooraf wat de beste plek is, omdat sommige dieren hier maar enkele maanden rond zwemmen.

Kelingking Beach

Het beroemde Kelingking Beach op Nusa Penida.

Kelingking Beach is het meest bekende strand, dat erg fotogeniek is. Je kunt het vanaf een rotspunt goed zien en je hebt een ongekend uitzicht over het einde van het eiland. De beste tijd is vroeg in de ochtend of in de late namiddag.

Angel’s Billabong

Angel’s Billabong is een ondiep, rotsachtige plek waar je goed kunt zwemmen. De rotsen kunnen wel scherp zijn, let dus op als je hier loopt.

Broken Beach

Het fraaie Broken Beach op Nusa Penida.

Het Broken Beach op Nusa Penida is anders. Het zeewater komt hier door een natuurlijke boog in de rotsen naar beneden. Het beste moment is aan het einde van de dag. Dan is het daglicht zacht. De lokale bevolking noemt het Pasih Uug Beach.

Diamond Beach

Diamond Beach op Nusa Penida.

Het beroemde Diamond Beach is een strand met een bijzonder uitzicht. Je kijkt uit over de rotsachtige omgeving van Nusa Penida. Neem hiervoor de tijd, er is genoeg te ontdekken hier. Je kunt Diamond Beach eenvoudig via een scooter bereiken; alleen het laatste deel moet je te voet doen.

Overnachten op Nusa Penida

Veel mensen komen slechts een dagje naar dit eiland, wat zonde is. Je kunt hier goed de nacht door brengen, zodat je ook de zonsondergang en zonsopgang kunt meemaken. Er zijn veel kleine hotels, goedkope hostels, vakantiewoningen, luxe villa's en handige appartementen die je online kunt boeken. Wees er wel op tijd bij.

Zeewier teelt op zee

Een lokale bewoner haalt zijn zeewier binnen op Nusa Penida.

Op Nusa Penida kun je zien hoe de lokale bevolking zeewier teelt op zee. Dit wordt steeds populairder, waardoor je dit op diverse plekken kunt zien. En je kunt het proeven. Je zult verbaasd zijn hoe lekker het is.

De dieren van Nusa Penida

Je kunt hier op je reis diverse dieren tegenkomen. Waaronder brutale apen. Deze makaken wachten bij diverse populaire attracties op mensen in de hoop te worden gevoerd.

De bijzondere fraaie Balispreeuw op Nusa Penida.

De Balinese spreeuw (engels: Bali starling, latijn: leucopsar rothschildi) is het meest bijzondere dier van Bali en de omliggende eilanden. Hij komt alleen in dit deel van de wereld voor, maar staat op het punt om uit te sterven in het wild. Deze opmerkelijke witte vogel heeft een witte kuif en blauwe oogleden die uit huid bestaan.

De vogel werd pas in 1910 ontdekt. Over deze vogel is niet al te veel bekend, behalve dat hij veelal in bomen komt. En zich niet graag op de grond begeeft, in tegenstelling tot veel andere soorten spreeuwen. Op Nusa Penida is een project gestart om deze dieren te herintroduceren. Zodat deze dieren voor uitsterven worden behoed.

Hoe kom ik op Nusa Penida?

Nusa Penida ligt ten zuiden van Bali. Het eiland is eenvoudig te bereiken vanaf Bali, met name vanaf Sanur-strand. Ook kun je vanaf Padang Bai naar Nusa Penida reizen met een snelle boot.

Naar Bali?

Ontdek alle tips

Lees mijn tips