Ashikaga Flower Park

Park met eeuwenoude blauwe regens (wisteria's)

Ashikaga Flower Park in Japan is wereldberoemd. Door een plant die wij ook wel kennen: de blauwe regen of wisteria. Die hier vaak al decennialang staan.

Honderden jaren oude planten

Dit is een grote bloementuin. Waar je gedurende het Japanse voorjaar kunt genieten van talloze soorten bloemen. In allerlei kleuren. Met het park is vooral bekend door wisteria's. Deze fraaie slingerplant kan ongekende vormen aannemen. In allerlei kleuren.

In Ashikaga staat een 144-jarige boom die de hemel vult als hij in bloei staat. Hij wordt ondersteund met stokken zodat hij niet kan afbreken. En je kunt er onderdoor lopen. Zodat je het van dichtbij kunt zien. Waardoor het extra imposant is.

Het Ashikaga Flower Park in Japan.

Populair op sociale media

Veel foto’s worden via sociale media verspreidt. Waarbij met namen de blauwe regens opvallen, maar in dit park vindt je veel meer bloeiende bloemen. Het bijzondere is dat dit dus veel planten zijn die wij niet kennen in Europa. Hierdoor is je bezoek een bijzondere ervaring.

De vele kleuren van Ashikaga Flower Park in Japan.

Beste tijd voor Ashikaga Flower Park

Je kunt het park het gehele jaar bezoeken, maar de kleurrijke slingerplant staat meestal van half april tot half mei in volle bloei. De wisteria (zoals hij ook wel wordt genoemd) trekt dan duizenden bezoekers. En terecht.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Japan

Lees mijn Tips

alle 15 artikelen over Japan

Bekijk alle artikelen