Waarom moet ik hier heen?

De dorpen Shirakawa-gō en Gokayama in Japan zijn beroemd om haar oude architectuur. Het is bij Japanners vooral populair voor de wintersport. Maar dit zijn ook stadjes waar de beroemde Japanse bloesem te zien is in het voorjaar.

Wie Japan nog wil zien zoals het ruim honderd jaar geleden was, moet naar Shirakawa-gō en Gokayama. Deze dorpen liggen in een bergachtige streek in het Gifu-Prefect.

Dit deel van Japan is gedurende lange tijd afgesloten geweest van de rest van de wereld. Mede daarom heeft het zich onafhankelijk van de omliggende streken ontwikkeld, met onder meer een karakteristieke architectuur.

De inwoners leefden hier eeuwenlang van het cultiveren van de moerbei en het telen van zijderupsen. Iets wat nu nog te zien is. De dorpen behoren sinds 1995 tot het Werelderfgoed van UNESCO.

Shirakawa
Shirakawa

Je kunt dit stadje het gehele jaar bezoeken. De beste tijd in de winter is januari en februari als de winterzon zich laat zien. In het voorjaar komt de bloesem tot bloei en lijkt het dorp versierd te zijn met bloemen.

Meer informatie: www.seejapan.co.uk/world-heritage/shirakawa-go-and-gokayama-villages

Corno’s reistips:

Als je op vakantie wilt naar Japan, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Heb jij mijn reisverhaal over Japan al gelezen?

Het beste van Japan en Zuid-Korea

Een cruise in Japan en Zuid-Korea. Ik wist niet eens dat het bestond. Al is het logisch dat je ook in dit werelddeel kunt cruisen. Dat moet ik proberen...

Reisverhaal
Het beste van Japan en Zuid-Korea

Japan en Zuid-Korea: Dat kun je op diverse manieren doen. Een relatief onbekende is de cruise.  Waarbij je helemaal om Japan heen vaart en een stop maakt in Busan (Zuid-Korea). Overal ga ik excursies maken...

Bloesem