Shirakawa-gō en Gokayama

Wonderlijke traditionele dorpen in Japan

Shirakawa-gō en Gokayama zijn twee traditionele dorpen in Japan. Hier kun je zien zoals het ruim honderd jaar geleden was.

De dorpen Shirakawa-gō en Gokayama in Japan zijn beroemd om haar oude architectuur. Deze dorpen liggen in een bergachtige streek in het Gifu-Prefect in de beroemde Japanse Alpen

De traditionele Japanse architectuur

Dit deel van Japan is gedurende lange tijd afgesloten geweest van de rest van de wereld. Mede daarom heeft het zich onafhankelijk van de omliggende streken ontwikkeld, met onder meer een karakteristieke architectuur. 

De dorpen zijn bij Japanners vooral populair voor de wintersport. Maar dit zijn ook stadjes waar de beroemde Japanse bloesem te zien is in het voorjaar.

Rijkdom door moerbei en zijderupsen

De beroemde klokkentoren in Shirakawa-gō.

De inwoners leefden hier eeuwenlang van het cultiveren van de moerbei en het telen van zijderupsen. Iets wat nu nog te zien is. De dorpen behoren sinds 1995 tot het Werelderfgoed van UNESCO.

Shirakawa-gō en Gokayama bezoeken

Je kunt deze dorpen het gehele jaar bezoeken. De beste tijd in de winter is januari en februari als de winterzon zich laat zien. En er geregeld sneeuw ligt, waardoor de dorpen iets extra’s krijgen. In het voorjaar komt de bloesem tot bloei en lijkt het dorp versierd te zijn met bloemen.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Japan

Lees mijn Tips

alle 15 artikelen over Japan

Bekijk alle artikelen