Shibuya in Tokio: Drukste kruispunt ter wereld - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Shibuya in Tokio: drukste kruispunt ter wereld

Mensenmassa in de hoofdstad van Japan

683

TOP 1.687

Shibuya is een populaire wijk in Tokio, waar maar liefst vijf zebrapaden lopen. En jij kunt Het zien en doen.

Het is zaterdagavond in Tokio, de hoofdstad van Japan. Overal schreeuwen neonletters en bewegende billboards om aandacht. Dit is Shibuya, bekend als het drukste kruispunt ter wereld. Met maar liefst vijf brede zebrapaden. Vijf ja. Je kunt van straat naar straat oversteken, maar ook dwars over het hele kruispunt.

Je verwacht een enorme chaos als het verkeerslicht op groen gaat. Het stoplicht staat precies twintig seconden op groen. Tijd genoeg om per keer meer dan duizend mensen over te zien steken. Per keer dat het verkeerslicht op groen staat steken zo'n 1200 mensen in 20 seconden over. Waardoor het een ongekende mierenhoop is op de Shibuya Crossing.

Shibuya kruispunt in Tokio is altijd druk.

Maar dit alles gaat wel op zijn Japans, dus iedereen wacht netjes tot het groen is. En dan barst het los. Ook al botst niemand tegen elkaar op. Een beleefde chaos; wonderlijk. Totdat het rood is en iedereen weer stil staat en de tientallen auto’s voorbij razen. Intussen wordt er volop gepraat, gebeld en is het een muur van geluid. Kortom: een heerlijk uitstapje.

Beste tijd voor het Shibuya kruispunt

Je kunt het best op een zaterdagavond gaan, zodat je de drukte en de alom aanwezige neonreclames ook kunt zien. Maar het drukst is het op werkdagen; vroeg in de ochtend en in de namiddag. Dan gaan hier maar liefst zo’n 2.500 mensen per groen licht de straat over. Een bijzonder gezicht, dat is zeker.

Je kunt het op diverse manieren beleven. Je kunt eenvoudig het kruispunt oplopen en foto’s (of video’s) maken. Let wel op dat je weer op tijd op de stoep staat…

Rondom het kruispunt zitten diverse restaurants op de derde verdieping bijvoorbeeld. Waardoor je een mooi uitzicht van bovenaf hebt. In het bijzonder voor foto’s.

Camper rondreis door Japan

Camper rondreis door Japan
Een camper rondreis door Japan, heb je er weleens van gehoord? Het is een bijzondere manier om het land van de rijzende zon te ontdekken.Japan is hot! Meer en meer reizigers willen naar Japan. En vooral ook het eten proeven, want sushi is de afgelopen jaren extreem populair geworden. Een van de beste manieren om het land op eigen houtje te verkennen is per camper. 
Lees verder

Gouden Paviljoen

Gouden Paviljoen
De Gouden Paviljoen in Kioto heet officieel Kinkaku-ji Tempel. Het is een van de meest populaire bezienswaardigheden in Japan.Als je hier rondloopt zul je merken dat het gebouw weerspiegelt in de vijver; die daarom spiegelvijver wordt genoemd. Het is een ideale plek voor foto’s. Tijdens het ‘golden hour’ waan je je in een magisch sprookje, wanneer zelfs de vijver op de voorgrond goud mee kleurt.
Lees verder

Japanse Alpen

Japanse Alpen
De Japanse Alpen is een wonderlijk gebergte in Japan. Ze hebben die naam gekregen omdat ze volgens een Westerse dominee leken op de Europese Alpen. Je vindt de Japanse Alpen op het eiland Honshu. De bergketen vormt een ideaal natuurgebied om te wandelen. En met wat geluk kun je tijdens je bezoek enkele bijzondere dieren spotten.Dit gebergte is favoriet bij de Japanners om te ontdekken. Je kunt hier wandelen, maar bijvoorbeeld ook bijzonder gedrag van dieren bekijken. En traditionele Japanse huizen.
Lees verder

alle 14 artikelen over Japan

Bekijk alle artikelen

Copyright 2021 Droomplekken.nl / Corno van den Berg. Alle rechten voorbehouden.