Shibuya in Tokio: drukste kruispunt ter wereld

Mensenmassa in de hoofdstad van Japan

Shibuya is een populaire wijk in Tokio, waar maar liefst vijf zebrapaden lopen. En jij kunt Het zien en doen.

Het is zaterdagavond in Tokio, de hoofdstad van Japan. Overal schreeuwen neonletters en bewegende billboards om aandacht. Dit is Shibuya, bekend als het drukste kruispunt ter wereld. Met maar liefst vijf brede zebrapaden. Vijf ja. Je kunt van straat naar straat oversteken, maar ook dwars over het hele kruispunt.

Je verwacht een enorme chaos als het verkeerslicht op groen gaat. Het stoplicht staat precies twintig seconden op groen. Tijd genoeg om per keer meer dan duizend mensen over te zien steken. Per keer dat het verkeerslicht op groen staat steken zo'n 1200 mensen in 20 seconden over. Waardoor het een ongekende mierenhoop is op de Shibuya Crossing.

Shibuya kruispunt in Tokio is altijd druk.

Maar dit alles gaat wel op zijn Japans, dus iedereen wacht netjes tot het groen is. En dan barst het los. Ook al botst niemand tegen elkaar op. Een beleefde chaos; wonderlijk. Totdat het rood is en iedereen weer stil staat en de tientallen auto’s voorbij razen. Intussen wordt er volop gepraat, gebeld en is het een muur van geluid. Kortom: een heerlijk uitstapje.

Beste tijd voor het Shibuya kruispunt

Je kunt het best op een zaterdagavond gaan, zodat je de drukte en de alom aanwezige neonreclames ook kunt zien. Maar het drukst is het op werkdagen; vroeg in de ochtend en in de namiddag. Dan gaan hier maar liefst zo’n 2.500 mensen per groen licht de straat over. Een bijzonder gezicht, dat is zeker.

Je kunt het op diverse manieren beleven. Je kunt eenvoudig het kruispunt oplopen en foto’s (of video’s) maken. Let wel op dat je weer op tijd op de stoep staat…

Rondom het kruispunt zitten diverse restaurants op de derde verdieping bijvoorbeeld. Waardoor je een mooi uitzicht van bovenaf hebt. In het bijzonder voor foto’s.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Japan

Lees mijn Tips

alle 15 artikelen over Japan

Bekijk alle artikelen