Sneeuwmonsters Juhyo op Mount Zao

Elk jaar veranderen besneeuwde bomen een gebergte in Japan

Op Mount Zao in Japan is elk jaar een bijzonder fenomeen te zien. In januari verschijnen op de berg Zao talloze sneeuwmonsters. Of Juhyo, zoals de Japanners ze noemen. Dit zijn bomen die door de grote hoeveelheid sneeuw tijdens de winter veranderen in immense reuzen. 

Wie ooit naar Fins-Lapland of Zweeds-Lapland is geweest kent ze wel: de sneeuwmonsters. Maar op de Japanse berg Zao is het wel erg extreem. Daar verschijnen elk jaar opvallend sneeuwmonsters van sneeuw en ijs. Het is met name de wind die van kleine naaldbomen opvallend grote mensachtige figuren maken. Talloze sneeuwbomen zijn meer dan tien meter hoog.

Bij de inwoners van Japan is dit fenomeen overbekend. Een bezoek aan Mount Zao is met name in het vroege voorjaar erg populair. Je kunt tussen de bomen door lopen, maar ook skiën. Het is een heerlijke trip in een magisch winterwonderland. Er is een uitkijkpunt, vanwaar je een goed beeld hebt over de berg en de sneeuwmannen.

Bekijk de indrukwekkende beelden

Waar ligt Mount Zao?

De berg Zao is relatief eenvoudig te bereiken. De berg Zao ligt zo'n 380 kilometer ten noorden van de hoofdstad Tokio. De dichtstbijzijnde grote stad is Fukushima.

Beste tijd voor een bezoek aan Mount Zao

De besneeuwde bomen of sneeuwmonsters Juhyo op Mount Zao in Japan.

Elk jaar in januari zorgt sneeuw en wind voor deze bijzondere sneeuwfiguren. Deze maand in de winter is dan het meest geschikt voor een bezoek. Ook in februari zijn ze vaak nog te zien, maar heb je wel kans op dooi. Hou er rekening mee dat het op de berg erg koud kan zijn, dus kleed je goed aan. Als je wilt skiën moet je je eigen skispullen huren, of meenemen natuurlijk. Let wel op de weersverwachting, want het weer kan ineens omslaan. 

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Japan

Lees mijn Tips

alle 15 artikelen over Japan

Bekijk alle artikelen