Bamboebos van Arashiyama in Kioto - Mooiste bos in Japan - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Bamboebos van Arashiyama in Kioto

Wandelen door dit Japanse natuurwonder

Het bamboebos van Arashiyama in Kioto in Japan is uniek. Hier staat tientallen meters hoge bamboe naast elkaar. Ze creëren een woud, dat bijna ontoegankelijk is.

Op sociale media zie je geregeld foto’s van dit unieke bos net buiten Kyoto. Het is een heerlijke plek om te wandelen. Ik ging er kijken en werd er stil van. Wat kan Moeder Natuur toch mooi zijn. Hier kun je heerlijk slenteren, foto’s maken en simpelweg genieten.

De bamboebossen van Arashiyama liggen aan de buitenkant van Kioto in Japan. Je foto's hangen erg af van de lichtinval, maar het is bijzonder bij elk weertype. Hier kom je tot rust, wandelend door dit bijzondere natuurverschijnsel.

Tips voor het bamboebos van Arashiyama:

Het bijzondere van Arashiyama zijn de hekken van gras, die het bamboebos een extra sfeer geven. Deze worden dan ook vaak op de foto gezet, zodat je goed kunt zien hoe groot de bamboe is. Ook kun je natuurlijk mensen op de foto zetten, zodat je ook goed de lengte van de bamboe kunt zien.

Het bamboebos bij Kioto. ©Corno van den Berg

In het Engels heet deze plek Arashiyama bamboo grove. Als je vraagt naar Arashiyama weten de meeste lokale bewoners wel waar je heen wilt.

Het geluid van het Bamboebos van Arashiyama

Geef je oren de kost. Zoek een rustig plekje uit en luister. Het ritselen van de bamboestengels maakt een uniek, bijna hypnotiserend geluid. De Japanse regering heeft het geluid gekozen als één van de honderd geluiden van Japan dat niet verloren mag gaan.

Het beroemde bamboebos net buiten Kioto. ©Corno van den Berg

Beste tijd voor het Bamboebos van Kioto

Het kan hier erg druk worden. Waardoor je meer mensen ziet dan bamboestengels. Zorg ervoor dat je vroeg op de dag bent. En wees slim om de weekenden te vermijden. 

Aan het einde van de dag is ook een mooi moment, ook al vanwege het licht. Het park gaat niet dicht, dus je kunt hier op elk moment naar toe. 

Ik was hier aan het einde van de middag. En het werd eigenlijk alleen maar rustiger. En mooier. Het lage zonlicht viel meer en meer door de bomen. 

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Japan

Lees mijn Tips

alle 14 artikelen over Japan

Bekijk alle artikelen