Waarom moet ik hier heen?

De bamboebossen van Arashiyama liggen aan de buitenkant van Kioto. Je foto's hangen erg af van de lichtinval, maar bijzonder is het bij elk weertype. Hier kom je tot rust, wandelend door dit bijzondere natuurverschijnsel.

Engelse naam: Arashiyama bamboo grove

Het beroemde bamboebos net buiten Kioto.
Dit zie je als je omhoog kijkt. Corno van den Berg

Op social media zie je geregeld foto’s van dit unieke bos in Japan. Een heerlijke plek om te wandelen en vooral om foto’s en video’s te maken. Het bijzondere van Arashiyama zijn de hekken van gras, die het bamboebos een extra sfeer geven.

Het bamboebos bij Kioto.
Het bamboebos bij Kioto. Corno van den Berg

Geef je oren de kost. Zoek een rustig plekje uit en luister. Het ritselen van de bamboestengels maakt een uniek, bijna hypnotiserend geluid. De Japanse regering heeft het geluid gekozen als één van de honderd geluiden van Japan dat niet verloren mag gaan.

Bamboebos Kioto Japan

Let op:

Het kan hier erg druk worden. Waardoor je meer mensen ziet dan bamboestengels. Zorg ervoor dat je vroeg op de dag bent en de weekenden vermijdt. Aan het einde van de dag is ook een mooi moment, ook al vanwege het licht. Het park gaat niet dicht, dus je kunt hier op elk moment naar toe.

Corno’s reistips:

Als je op vakantie wilt naar Japan, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.