Waarom moet ik hier heen?

De bamboebossen van Arashiyama liggen aan de buitenkant van Kioto in Japan. Je foto's hangen erg af van de lichtinval, maar bijzonder is het bij elk weertype. Hier kom je tot rust, wandelend door dit bijzondere natuurverschijnsel.

Het bamboebos van Arashiyama in Kioto (of Kyoto) in Japan is uniek. Hier staat tientallen meters hoge bamboe naast elkaar. Ze creëren een woud, dat bijna ontoegankelijk is. Hier kun je heerlijk slenteren

Op social media zie je geregeld foto’s van dit unieke bos in Japan. Een heerlijke plek om te wandelen en vooral om foto’s en video’s te maken.

Tips voor het bamboebos van Arashiyama:

Het bijzondere van Arashiyama zijn de hekken van gras, die het bamboebos een extra sfeer geven. Deze worden dan ook vaak op de foto gezet, zodat je goed kunt zien hoe groot de bamboe is. Ook kun je natuurlijk mensen op de foto zetten, zodat je ook goed de lengte van de bamboe kunt zien.

In het Engels heet deze plek ‘Arashiyama bamboo grove’, als je vraagt naar Arashiyama weten de meeste lokale bewoners wel waar je heen wilt.

Het beroemde bamboebos net buiten Kioto.
Het beroemde bamboebos net buiten Kioto. Corno van den Berg

Geef je oren de kost. Zoek een rustig plekje uit en luister. Het ritselen van de bamboestengels maakt een uniek, bijna hypnotiserend geluid. De Japanse regering heeft het geluid gekozen als één van de honderd geluiden van Japan dat niet verloren mag gaan.

Het bamboebos bij Kioto.
Het bamboebos bij Kioto. Corno van den Berg

Bekijk de video van het bamboebos van Arashiyama:

Bamboebos Kioto Japan

Let op!

Het kan hier erg druk worden. Waardoor je meer mensen ziet dan bamboestengels. Zorg ervoor dat je vroeg op de dag bent en de weekenden vermijdt.

Aan het einde van de dag is ook een mooi moment, ook al vanwege het licht. Het park gaat niet dicht, dus je kunt hier op elk moment naar toe.

Corno’s reistips:

Als je op vakantie wilt naar Japan, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Heb jij mijn reisverhaal over Japan al gelezen?

Het beste van Japan en Zuid-Korea

Een cruise in Japan en Zuid-Korea. Ik wist niet eens dat het bestond. Al is het logisch dat je ook in dit werelddeel kunt cruisen. Dat moet ik proberen...

Reisverhaal
Het beste van Japan en Zuid-Korea

Japan en Zuid-Korea: Dat kun je op diverse manieren doen. Een relatief onbekende is de cruise.  Waarbij je helemaal om Japan heen vaart en een stop maakt in Busan (Zuid-Korea). Overal ga ik excursies maken...