Staand raften op een houten vlot in Japan - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Ga staand raften op een houten vlot in Japan

Meest unieke manier van raften op aarde

Raften op een houten vlot in Japan. En je staat er bij in plaats van te zitten. Het is anders dan gewoon raften in een rubber boot inderdaad. 

Je denkt dat raften in een rubberboot op whitewater hardcore is? Dan is dit iets voor jou. In Japan kun je op een houten raft een rivier af. Maar je zit niet, je staat. Het is een eeuwenoude traditie, die zeer bijzonder is.

Rafting is populair. Overal op de wereld kun je het water op in een rubberboot. De ervaren gids loodst je door de grootste watervallen, waarbij je vooral moet opletten er niet uit te vallen.

Raften in Japan. ©Kitayama Village

Er is zelfs een classificatiesysteem: 2 en 3 is voor toeristen, 4 is pittig mat kans op een nat pak, 5 is nat pak verzekerd en 6 (de hoogste) is gevaarlijk…

Yoshino-Kumano National Park

Welkom op de Kitayama-rivier in het Yoshino-Kumano National Park in Japan. Waar de wonderlijkste vorm van rafting wordt aangeboden aan toeristen. Anders dan welke vorm van rafting dan ook op de wereld.

Op een houten vlot neem je talloze stroomversnellingen, waarbij twee kapiteins de route uitzetten. Jij staat rechtop en je kunt alleen vast houden aan een reling van ijzer. En ja dit is pittig. Maar wel heel erg leuk.

Zo ziet het raften in Japan er uit. ©Kitayama Village

Maar… Let wel: de kapiteins hebben niets, zelfs geen zwemvest. Zij balanceren op het water, met een gemak dat erg bijzonder is. zorg daarom dat je vooraf staat, net achter de kapiteins. Dan kun je zien hoe zij hun evenwicht houden.

Bekijk de video van het houten vlot raften in Japan:

Deze manier van varen is al eeuwenoud. Vroeger werd zo het hout de rivier af gebracht. Het hout is sinds de jaren zeventig verruild voor toeristen, die een unieke belevenis meemaken.

Je kunt dit van mei tot en met september doen. Je moet minimaal tien jaar zijn om de boot op te mogen. Vooraf reserveren is handig, dit kan online, maar ook via lokale reisorganisaties.

Meer informatie: www.kumano-travel.com

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Japan

Lees mijn Tips

alle 14 artikelen over Japan

Bekijk alle artikelen