Waarom moet ik dit doen?

Je denkt dat raften in een rubberboot op whitewater hardcore is? Dan is dit iets voor jou. In Japan kun je op een houten raft een rivier af. Maar je zit niet, je staat. Het is een eeuwenoude traditie, die zeer bijzonder is.

Raften op een houten vlot in Japan. En je staat er bij in plaats van te zitten. Het is anders dan gewoon raften in een rubber boot inderdaad.

Rafting is populair. Overal op de wereld kun je het water op in een rubberboot. De ervaren gids loodst je door de grootste watervallen, waarbij je vooral moet opletten er niet uit te vallen.

Raften in Japan.
Raften in Japan. Kitayama Village

Er is zelfs een classificatiesysteem: 2 en 3 is voor toeristen, 4 is pittig mat kans op een nat pak, 5 is nat pak verzekerd en 6 (de hoogste) is gevaarlijk…

Welkom op de Kitayama-rivier in het Yoshino-Kumano National Park in Japan. Waar de wonderlijkste vorm van rafting wordt aangeboden aan toeristen. Anders dan welke vorm van rafting dan ook op de wereld.

Op een houten vlot neem je talloze stroomversnellingen, waarbij twee kapiteins de route uitzetten. Jij staat rechtop en je kunt alleen vast houden aan een reling van ijzer. En ja dit is pittig.

Zo ziet het raften in Japan er uit.
Zo ziet het raften in Japan er uit.Kitayama Village

Maar… Let wel: de kapiteins hebben niets, zelfs geen zwemvest. Zij balanceren op het water, met een gemak dat erg bijzonder is. zorg daarom dat je vooraf staat, net achter de kapiteins. Dan kun je zien hoe zij hun evenwicht houden.

Bekijk de video van het houten vlot raften in Japan:

Houten vlot raften japan

Deze manier van varen is al eeuwenoud. Vroeger werd zo het hout de rivier af gebracht. Het hout is sinds de jaren zeventig verruild voor toeristen, die een unieke belevenis meemaken.

Je kunt dit van mei tot en met september doen. Je moet minimaal tien jaar zijn om de boot op te mogen. Vooraf reserveren is handig, dit kan online, maar ook via lokale reisorganisaties.

Meer informatie: www.kumano-travel.com

Corno’s reistips:

Als je op vakantie wilt naar Japan, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Heb jij mijn reisverhaal over Japan al gelezen?

Het beste van Japan en Zuid-Korea

Een cruise in Japan en Zuid-Korea. Ik wist niet eens dat het bestond. Al is het logisch dat je ook in dit werelddeel kunt cruisen. Dat moet ik proberen...

Reisverhaal
Het beste van Japan en Zuid-Korea

Japan en Zuid-Korea: Dat kun je op diverse manieren doen. Een relatief onbekende is de cruise.  Waarbij je helemaal om Japan heen vaart en een stop maakt in Busan (Zuid-Korea). Overal ga ik excursies maken...