Waarom moet ik hier heen?

Kinkaku-ji in Japan wordt het Gouden Paviljoen genoemd, omdat bijna de gehele tempel, dat als een paviljoen op het water lijkt te drijven, bedekt is met zuiver bladgoud. De 14e-eeuwse tempel wordt omringd door majestueuze bergen.

De tempel is gebouwd in 1397 door shogun Ashikaga Yoshimitsu. Het beroemdste deel van de tempel is het Gouden Paviljoen in de tuin bij de tempel. Het dient als een ‘shariden’, oftewel een opslagplaats voor relieken van de Boeddha.

Toegangskaartje van het Gouden Paviljoen.
Het toegangskaartje van het Gouden Paviljoen. Corno van den Berg

Als je hier rondloopt zul je merken dat het gebouw weerspiegelt in de vijver; die daarom spiegelvijver wordt genoemd. Het is een ideale plek voor foto’s. Tijdens het ‘golden hour’ waan je je in een magisch sprookje, wanneer zelfs de vijver op de voorgrond goud mee kleurt.

Gouden Tempel Japan

Hou er wel rekening mee dat het hier erg druk kan worden. De beste tijd is vroeg in de ochtend of in de late namiddag.

Corno’s reistips:

Als je op vakantie wilt naar Japan, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Heb jij mijn reisverhaal over Japan al gelezen?

Het beste van Japan en Zuid-Korea

Een cruise in Japan en Zuid-Korea. Ik wist niet eens dat het bestond. Al is het logisch dat je ook in dit werelddeel kunt cruisen. Dat moet ik proberen...

Reisverhaal
Het beste van Japan en Zuid-Korea

Japan en Zuid-Korea: Dat kun je op diverse manieren doen. Een relatief onbekende is de cruise.  Waarbij je helemaal om Japan heen vaart en een stop maakt in Busan (Zuid-Korea). Overal ga ik excursies maken...

Tempel