Gouden Paviljoen in Kioto: Alle Bezienswaardigheden - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Gouden Paviljoen

Gouden Paviljoen De Gouden Paviljoen-tempel in Kioto lijkt op het water te drijven

De Gouden Paviljoen in Kioto heet officieel Kinkaku-ji Tempel. Het is een van de meest populaire bezienswaardigheden in Japan.

Als je hier rondloopt zul je merken dat het gebouw weerspiegelt in de vijver; die daarom spiegelvijver wordt genoemd. Het is een ideale plek voor foto’s. Tijdens het ‘golden hour’ waan je je in een magisch sprookje, wanneer zelfs de vijver op de voorgrond goud mee kleurt.

Kinkaku-ji in Japan wordt het Gouden Paviljoen genoemd, omdat bijna de gehele tempel, dat als een paviljoen op het water lijkt te drijven, bedekt is met zuiver bladgoud. De 14e-eeuwse tempel wordt omringd door majestueuze bergen.

Toegangskaartje van het Gouden Paviljoen.Corno ©Corno van den Berg

Kinkaku-ji Tempel

Kinkaku-ji is gebouwd in het jaar 1397 door shogun Ashikaga Yoshimitsu. Het beroemdste deel van de tempel is het Gouden Paviljoen in de tuin bij de tempel. Het dient als een shariden, oftewel een opslagplaats voor relieken van de Boeddha.

Kinkaku-ji Tempel in Kioto.

Beste tijd om Gouden Paviljoen te bezoeken

Hou er wel rekening mee dat het hier erg druk kan worden. Te druk, merkte ik tijdens mijn bezoek. Waardoor je met zijn allen rond het Gouden Paviljoen loopt. En dezelfde foto’s maakt. Waarbij er altijd mensen op je foto staan.

De beste tijd is vroeg in de ochtend of in de late namiddag. Met name in de ochtend is een goed moment om de Kinkaku-ji Tempel te bezoeken. Dan is het veel rustiger. En voel je de serene rust.

alle 15 artikelen over Japan

Bekijk alle artikelen