Japanse Alpen

Dit bijzondere gebergte is perfect om te wandelen

De Japanse Alpen is een wonderlijk gebergte in Japan. Ze hebben die naam gekregen omdat ze volgens een Westerse dominee leken op de Europese Alpen. Je vindt de Japanse Alpen op het eiland Honshu. De bergketen vormt een ideaal natuurgebied om te wandelen. En met wat geluk kun je tijdens je bezoek enkele bijzondere dieren spotten.

Dit gebergte is favoriet bij de Japanners om te ontdekken. Je kunt hier wandelen, maar bijvoorbeeld ook bijzonder gedrag van dieren bekijken. En traditionele Japanse huizen.

Een man geniet van de schoonheid van de Japanse Alpen. ©Corno van den Berg

Sommige bergen zijn meer dan 3.000 meter hoog. Het is verdeeld in het Hidagebergte, het Kisogebergte en het Akaishigebergte. Ik ging naar de Japanse Alpen en was onder de indruk van de schoonheid. Met name de felblauwe meren en de wegen die slingeren door het landschap zijn fraai.

Wandelen in de Japanse Alpen

Je hebt hier ongekend veel mogelijkheden. Van een paar uur lopen, tot een dagwandeling. Of natuurlijk een meerdaagse wandeling waarbij je slaapt in een berghut.

Een wandelaarster in de Japanse Alpen. ©Corno van den Berg

De meest populaire regio’s zijn Kamikochi in het Chubu Sangaku National Park. Ook de Hakuba Valley in het uiterste noorden is bekend. Hier kun je onder meer met een kabelbaan naar 1.830 meter hoogte.

En dan van daaruit gaan hiken. Komagane heeft een beroemde gletsjer die je kunt bekijken. Komagatake Ropeway is de hoogste kabelbaan in Japan. Hij brengt je tot 2.612 meter hoogte.

Hoe de naam Japanse Alpen ontstond

De naam komt van de Engelse dominee Walter Weston. Deze man werd ook wel de bergdominee genoemd, omdat hij graag de bergen in trok. Hij schreef diverse reisgidsen en boeken over zijn wandelingen, waaronder in Japan. Let wel, dit was in 1881. 

Toen bestond bergtoerisme nog niet eens. Hij noemde de bergen de Japanse Alpen vanwege de gelijkenis met die in Europa. Veel Japanners kregen door zijn boeken interesse in natuur. Inmiddels zijn de Japanners trots op hun bergen.

alle 15 artikelen over Japan

Bekijk alle artikelen