blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Mount Fuji

Met 3.776 meter de hoogste berg van Japan

Mount Fuji is het symbool van Japan. De berg is 3.776 meter hoog. Het is eigenlijk geen berg, maar een slapende vulkaan.

De vulkaan Fuji is al eeuwen rustig. De berg heeft de typische vorm van een immense vulkaan. De berg ligt op zo’n 100 kilometer van Tokio en is vaak te zien vanuit de stad. Het is sinds de 7e eeuw een heilige plaats voor aanhangers van het Shinto-geloof.

Je vindt er diverse heiligdommen aan de voet van de berg en op de kraterrand. Waaronder de bekende Kusushi Shrine. Mount Fuji draagt bij aan de fysieke, culturele en spirituele geografie van Japan. De top rijst eenzaam uit boven dorpen, meren en door bossen omringde zee en is te zien vanuit Tokio.

Er zijn diverse excursies om van deze imposante berg te genieten. Ik heb alle bezienswaardigheden en tours verzameld in dit artikel. Je kunt hem onder meer beklimmen.

De bekende foto met de tempel

De beroemde tempel met Mount Fuji: Chureito Pagoda.

De Chureito Pagoda is de plek om de beroemde foto van de tempel en Mount Fuji te maken. Het is verreweg de mooiste plek om Mount Fuji te fotograferen. De Chureito Pagoda ligt in de Yamanashi Prefectuur en is eenvoudig met het openbaar vervoer te bereiken. 

Hou er wel rekening mee dat het hier druk kan worden. Met name in het voorjaar als de bloesembomen bloeien. En in de herfst als de bladeren rood kleuren. Maar de foto’s zijn dan wel extra mooi.

Wandelen Mount Fuji

Een van de heilige plaatsen op Mount Fuji.

Er zijn talloze wandelpaden op Mount Fuji. En in de omgeving, waarbij je zicht hebt op de berg. Vraag ter plekke naar de mogelijkheden en eventuele afsluitingen door bijvoorbeeld regen. Dit kun je doen bij de kabelbaan die je gedeeltelijk omhoog brengt op de berg.

Mount Fuji beklimmen voor de zonsopgang

Zonsopgang op Mount Fuji in Japan.

Je kunt Mount Fuji beklimmen; de beste tijd is van half juni tot eind september. Dan is het klimaat milder, de sneeuw is weg en je kunt relatief makkelijk omhoog. 

Het pad naar boven is niet extreem steil. Soms moet je wat klauteren, maar het is te doen. Volgens kenners kunnen fitte mensen die de juiste kleding en schoenen hebben 

Het Fujinomiya 5th Station ligt het dichtst bij de top, al zijn er ook anderen vanwaar je kunt starten. Hou rekening met 4 -7 uur naar boven en minimaal 2 uur naar beneden. 

Je kunt rond de krater lopen in een uur, hou daar rekening mee in je reistijd. Onderweg zijn er meer dan tien hutten waar je kunt overnachten. Wat zeker aan te bevelen is als je de zonsopgang wilt zien vanaf de top.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Japan

Lees mijn Tips

alle 15 artikelen over Japan

Bekijk alle artikelen