Waarom moet ik hier heen?

Mount Fuji draagt bij aan de fysieke, culturele en spirituele geografie van Japan. De top rijst eenzaam uit boven dorpen, meren en door bossen omringde zee en is te zien vanuit Tokio. En je kunt hem beklimmen.

Mount Fuji is het symbool van Japan. De berg ligt op zo’n 100 kilometer en is vaak te zien vanuit de stad. De berg is 3.776 meter hoog. Het is geen berg, maar een slapende vulkaan. Die al eeuwen rustig is.

Het is sinds de 7e eeuw een heilige plaats voor aanhangers van het Shinto-geloof, met diverse heiligdommen aan de voet van de berg en op de kraterrand.

Wandelen Mount Fuji

Er zijn talloze wandelpaden op Mount Fuji. En in de omgeving, waarbij je zicht hebt op de berg. Vraag ter plekke naar de mogelijkheden en eventuele afsluitingen door bijvoorbeeld regen. Dit kun je doen bij de kabelbaan die je omhoog brengt op de berg.

Hoe beklim ik Mount Fuji?

Je kunt Mount Fuji beklimmen; de beste tijd is van half juni tot eind september. Dan is het klimaat milder, de sneeuw is weg en je kunt relatief makkelijk omhoog.

Het pad naar boven is niet extreem steil. Soms moet je wat klauteren, maar het is te doen. Volgens kenners kunnen fitte mensen die de juiste kleding en schoenen hebben

Het Fujinomiya 5th Station ligt het dichtst bij de top, al zijn er ook anderen vanwaar je kunt starten. Hou rekening met 4 -7 uur naar boven en minimaal 2 uur naar beneden.

Je kunt rond de krater lopen in een uur, hou daar rekening mee in je reistijd. Onderweg zijn er meer dan tien hutten waar je kunt overnachten. Wat zeker aan te bevelen is als je de zonsopgang wilt zien vanaf de top.

Corno’s reistips:

Als je op vakantie wilt naar Japan, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Heb jij mijn reisverhaal over Japan al gelezen?

Het beste van Japan en Zuid-Korea

Een cruise in Japan en Zuid-Korea. Ik wist niet eens dat het bestond. Al is het logisch dat je ook in dit werelddeel kunt cruisen. Dat moet ik proberen...

Reisverhaal
Het beste van Japan en Zuid-Korea

Japan en Zuid-Korea: Dat kun je op diverse manieren doen. Een relatief onbekende is de cruise.  Waarbij je helemaal om Japan heen vaart en een stop maakt in Busan (Zuid-Korea). Overal ga ik excursies maken...

Bergen