Toyosu Fish Market in Tokio: Tips en rondleidingen - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Toyosu Fish Market

De grootste vismarkt ter wereld is te vinden in Japan

731

TOP 1.687

De Toyosu Fish Market is de vervanger van de wereldberoemde Tsukiji Fish Market in Tokio. Deze markt is sinds oktober 2018 gesloten.

Deze vismarkt is de plek om te zien hoe vissers en vishandelaren via een veiling hun goederen verhandelen. Hier kun je elke dag (behalve zondag) zien wat er aan diversiteit uit zee wordt gevist, maar ook bijvoorbeeld hoe een visveiling werkt.

Het is vaak een drukte van belang. Waarbij met name de dagelijkse veiling van tonijn erg bijzonder is. Het gaat vaak om grote bedragen.

De markt is verhuisd en heet tegenwoordig Toyosu Fish Market, dat zo’n 2,3 kilometer verderop ligt. Waar je kunt zien hoe de vissen worden binnen gebracht, alsook worden verkocht. Waaronder tonijn, wat altijd een spektakel is.

De ochtend van Toyosu Fish Market

De verkoop begint ergens rond vier uur in de ochtend. Een uur later is het er erg bedrijvig. De tonijn veiling is dagelijks het hoogtepunt, deze begint rond 05.30 uur. En het is heel bijzonder om te zien hoe de handelaren hun best doen zoveel mogelijk tonijn te kopen voor een lage prijs.

Ook zeeoren (of abalone) worden verkocht op de Toyosu Fish Market.

De gebouwen zien er uit als hangars. Wees er vroeg bij, want de veiling begint rond 4 uur in de ochtend. Voor de tonijn veiling heb je speciale kaartjes nodig, die je vooraf moet regelen. Dit is zeer aan te raden, omdat de veiling wordt gezien als het meest interessante van de veiling.

Rondleidingen zijn het beste

Op de nieuwe vismarkt kunnen toeristen vanaf een afstandje kijken naar de vissen en alle bedrijvigheid. Let wel: Achter glas, waardoor je het geluid mist, maar ook de geur. Veel reizigers klagen erover dat de beleving een stuk minder is dan bij de vorige vismarkt.

Maar als je een rondleiding neemt met een gids mag je de vloer op. Ook dit is zeer aan te raden, om de sfeer te proeven. En zodat je veel te zien krijgt met daarnaast veel informatie. Let wel, je ogen en oren komen tijd tekort hier.

Rondom de markt zijn talloze restaurants waar je de vis kunt proeven. Op de Japanse manier, dus voornamelijk sushi-stijl. Het is perfect ontbijt nadat je de vismarkt hebt bezorgd.

Je kunt eenvoudig zien of een restaurant open is. Als er een klein gordijn hangt met het woord ‘noren’ er op, dan is het open. Is het gordijn weg, dan is de keuken al gesloten. De vismarkt is de hele week geopend, behalve zondag.

Tsukiji Fish Market is nog wel open, maar anders

Volgens de verhalen bestond deze markt al in de 16e eeuw, echt bewijs is er nooit voor gevonden. Op deze immense markt werd dagelijks meer dan 2.500 ton vis verhandeld. Maar de hallen waren oud en met name door de toeristen puilde de veiling vaak uit. 

De talloze restaurantjes deden goede zaken met de verkoop van verse sushi en andere visgerechten. De markt was chaotisch, rumoerig, maar typisch Aziatisch.

Iets wat nu overigens nog steeds kan. Diverse restaurants in de buitenste ring van de oude veiling zijn perfect om te bezoeken voor een maaltijd. Wat leuker is dan de nieuwe vismarkt. Maar voor de veiling zul je toch naar Toyosu Fish Market moeten.

Camper rondreis door Japan

Camper rondreis door Japan
Een camper rondreis door Japan, heb je er weleens van gehoord? Het is een bijzondere manier om het land van de rijzende zon te ontdekken.Japan is hot! Meer en meer reizigers willen naar Japan. En vooral ook het eten proeven, want sushi is de afgelopen jaren extreem populair geworden. Een van de beste manieren om het land op eigen houtje te verkennen is per camper. 
Lees verder

Gouden Paviljoen

Gouden Paviljoen
De Gouden Paviljoen in Kioto heet officieel Kinkaku-ji Tempel. Het is een van de meest populaire bezienswaardigheden in Japan.Als je hier rondloopt zul je merken dat het gebouw weerspiegelt in de vijver; die daarom spiegelvijver wordt genoemd. Het is een ideale plek voor foto’s. Tijdens het ‘golden hour’ waan je je in een magisch sprookje, wanneer zelfs de vijver op de voorgrond goud mee kleurt.
Lees verder

Japanse Alpen

Japanse Alpen
De Japanse Alpen is een wonderlijk gebergte in Japan. Ze hebben die naam gekregen omdat ze volgens een Westerse dominee leken op de Europese Alpen. Je vindt de Japanse Alpen op het eiland Honshu. De bergketen vormt een ideaal natuurgebied om te wandelen. En met wat geluk kun je tijdens je bezoek enkele bijzondere dieren spotten.Dit gebergte is favoriet bij de Japanners om te ontdekken. Je kunt hier wandelen, maar bijvoorbeeld ook bijzonder gedrag van dieren bekijken. En traditionele Japanse huizen.
Lees verder

alle 14 artikelen over Japan

Bekijk alle artikelen

Copyright 2021 Droomplekken.nl / Corno van den Berg. Alle rechten voorbehouden.