Waarom moet ik hier heen?

Sweetwaters Chimpanzee Sanctuary is een opvangcentrum voor chimpanzees uit de rest van Afrika. Het is mede een initiatief van Jane Goodall, die zich al decennialang inzet voor het welzijn van dieren.

Het Sweetwaters Chimpanzee Sanctuary in Kenia is inmiddels wereldberoemde. Dit opvangcentrum werd in 1993 opgericht, mede op initiatief van Jane Goodall, die zich al haar hele leven inzet voor deze mensapen.

Sweetwaters Chimpanzee Sanctuary is onderdeel van het eveneens bekende Ol Pejeta Conservancy, waar nog veel meer dieren worden opgevangen die in de problemen zijn gekomen. Denk aan jonge neushoorns die wees zijn geworden en nog veel meer dieren.

Tijdens je bezoek kun je alles leren over de problemen die veel dieren tegen komen. Zoals stropers, ontbossing en ziektes. Door je bezoek (en het entreegeld) help jij deze dieren. Alleen al daarom is je bezoek de moeite waard. Maar het is ook een kijkje in de keuken van de harde strijd voor het welzijn van de dieren van Afrika.

Meer informatie: www.olpejetaconservancy.org/sweetwaters-chimpanzee-sanctuary

Corno’s reistips:

Een reis door Kenia kun je zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Safari