Lake Nakuru National Park

Spot duizenden flamingo's en tal van andere dieren

Lake Nakuru National Park is beroemd in Kenia. Het meer wordt in het Nederlands ook vaak Nakurumeer genoemd. Lake Nakuru is één van de beroemde meren van de Grote Slenk, zoals dit deel van Afrika wordt genoemd. Het is een belangrijke plek voor veel dieren. Sommigen komen hier alleen wat drinken, anderen leven hier.

Het meer is beroemd vanwege de duizenden flamingo's die hier eten komen zoeken. Waardoor het meer in een roze zee verandert. De vogels trekken roofdieren aan, al kun je hier ook neushoorns tegen komen bijvoorbeeld.

Een bezoek aan het meer is vooral de moeite waard vanwege de duizenden flamingo’s die hier eten komen zoeken. In het meer zitten veel algen, die graag door vogels worden genuttigd. Als je dit natuurpark bezoekt zul je verbaasd zijn over het kleurenspektakel dat de flamingo’s laten zien.

Welke dieren kan ik bij het Lake Nakuru zien?

In het kielzog van de flamingo’s komen roofdieren geregeld kijken of ze een vers maaltje kunnen vinden. Denk aan leeuwen, maar ook hyena’s worden hier vaak gespot. Met name in de vroege ochtend heb je een goede kans. Waardoor je in Lake Nakuru National Park goed kan zien hoe het ecosysteem werkt.

Witte neushoorns bij het Nakurumeer.

Ook zijn er met wat geluk neushoorns te zien. Zowel de witte neushoorn als de zwarte neushoorn is hier uitgezet. Bavianen zie je hier ook vaak, net als waterbokken, zebra’s en giraffen. Maar het is vooral de magie van de kleurrijke flamingo’s.

Neem de tijd voor je bezoek. Opvallend veel toeristen komen hier even snel kijken en gaan weer door. Dat is zonde, want in dit nationale park is opvallend veel te zien. En het is bijzonder om zoveel dieren bij elkaar te zien. Vandaar ook dat Lake Nakuru is uitgeroepen tot werelderfgoed van UNESCO.

Lake Nakuru in Kenia van boven gezien.

Zorg dat je hier vroeg in de ochtend bent. Eventueel neem je een ontbijt mee, zodat je die in de jeep kunt opeten. Terwijl je kijkt naar alle levendigheid om je heen. Veel beter word je ochtend niet, geloof me. Zorg dat je je camera klaar hebt liggen. Vanuit het niets kunnen hier roofdieren ineens de vogels aanvallen. En het zou zonde zijn als je dit mist.

alle 12 artikelen over Kenia

Bekijk alle artikelen