Kenia

Masai, safari en de migratie van miljoenen dieren

Kenia is is de plek waar de safari is ontstaan. Dit is het leefgebied van de Masai. Het is een van de landen in Afrika waar de Big Five te spotten is. Alsook de migratie. Maar het land heeft veel meer te bieden. Dit zijn de bezienswaardigheden van Kenia. Waarbij ik ook aandacht geef aan excursies en tours voor je rondreis.

Kenia heeft talloze wereldberoemde nationale parken. De Masai Mara behoort tot de bekendste wildreservaten ter wereld. En het is het leefgebied van een wereldberoemd volk: de Masaï. En het is (samen met Tanzania) de plek waar de migratie van miljoenen zebra’s en gnoes te zien is.

Tijdens een rondreis wordt ook vaak Lake Nakuru aangedaan. Dit is vooral bekend vanwege de grote populatie flamingo’s. Wat bijzondere foto’s oplevert. Naast flamingo’s is hier nog veel ander wild te vinden, waaronder vogels als pelikanen en aalscholvers. Maar ook andere dieren zijn goed vertegenwoordigd met nijlpaard, neushoorn, giraf, baviaan, leeuw en luipaard.

Onbekend Kenia

Ook aardig is Watamu, een dorpje ten zuiden van de grote kustplaats Malindi. Het is vooral bekend vanwege het Watamu Marine National Park en heeft een behoorlijk intact koraalrif. Zodat je na je safari uit kunt rusten op het strand en kan genieten van de zon en de zee. 

Wat ook goed kan in Lamu, de oudste stad van Kenia. Dit is een vissersstadje waar overwegend moslims wonen. Op het eiland mogen geen auto’s rijden. Sterker nog, er zijn geen wegen, alleen smalle paden. Het meeste vervoer gebeurt per ‘dhow’ (een eeuwenoud type zeilboot). En per ezel.

Alle 13 Bucket List Tips voor Kenia