Mahali Mzuri

Verkozen tot beste hotel ter wereld in 2022

Mahali Mzuri werd in 2022 uitgeroepen tot beste hotel ter wereld. Het is een luxe tented camp in een gebied dat populair is voor safari's in Kenia. Het ligt in het Olare Motorogi privé-reservaat, dat onderdeel uitmaakt van het beroemde en immense Masai Mara Nature Reserve.

Zonsondergang bij Mahali Mzuri.

Een safarikamp is een (meestal) luxe plek om te overnachten middenin de natuur. Zodat je na je safari kunt relaxen en kunt genieten van de mooiste omgeving met alle wilde dieren. Het is een passend einde van een vaak mooie dag. 

De bekende website Travel + Leisure doet jaarlijks onderzoek naar de beste hotels volgens reizigers. En Mahali Mzuri in het Olare Orok Conservancy werd de winnaar.

Een kamer bij Mahali Mzuri.

Eigenaar Richard Branson

Mahali Mzuri is eigendom van de bekende Sir Richard Branson. Hij is onder meer bekend van Virgin Records en Virgin, dat ruimtereizen aanbiedt. Branson liet de accommodatie bouwen in samenspraak met de lokale bevolking. Zij vinden ook veel werk in het luxe safarikamp. Zodat meer mensen een opleiding kunnen volgen, zodat ze zichzelf kunnen ontwikkelen. Daarnaast is het kamp duurzaam opgebouwd, met een minimale impact op de natuur en ecologie.

Een privézwemband bij Mahali Mzuri.

Het Mahali Mzuri werd in 2011 geopend. Het biedt 12 luxe tenten waar maximaal 24 gasten kunnen overnachten. De tenten zijn voorzien van pure luxe. Elke tent heeft een groot zwembad, lokale accessoires met veel kunst, lederen meubels, terwijl je slaapt in een bed van hoge kwaliteit. Ook heeft elke tent een observatiedeck, zodat je goed naar de wilde dieren kunt kijken.

Een sundowner bij Mahali Mzuri.

Big Five en veel meer dieren

In dit deel van Afrika komt de beroemde Big Five voor. Lees hier welke dieren behoren tot de Big Five. Ook vind je hier bijvoorbeeld de Afrikaanse wilde hond, een zeldzaam roofdier dat hier geregeld wordt gezien. Maar denk ook aan giraf, zebra, gnoe en talloze soorten antilopen.

Wat kost een overnachting?

Dit soort luxe safarikampen zijn niet goedkoop. Denk aan 1850 dollar voor een nacht per accommodatie. Daarin zitten wel alle maaltijden en twee safari's met een eigen jeep. Het is veel geld, maar je krijgt er ook veel voor terug. En je steunt de lokale bevolking. Is het iets voor jou?

Bekijk de officiële website

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Kenia

Lees mijn Tips

alle 12 artikelen over Kenia

Bekijk alle artikelen