Istrië in Kroatië: De 10 Bezienswaardigheden - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Istrië

Populair deel van Kroatië met goudgele stranden en rijk binnenland

765

TOP 1.687

Istrië is het beroemde schiereiland van Kroatië. Het ligt in de Adriatische Zee. Een regio waar de Romeinen ooit amfitheaters bouwden, met pittoreske dorpjes en wijngaarden in het achterland. Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden van dit gebied.

Wie langs de kust rijdt ontdekt vanzelf levendige steden langs de kust als Rovinj en Pula, die ideaal zijn om te verkennen. Vergeet zeker het Romeinse amfitheater van Pula niet.

Maar wie het binnenland in gaat, komt wijnvelden tegen. Waar je wijn kunt proeven bij de wijnmakers. In de kleine dorpjes kun je -in het juiste seizoen- bijvoorbeeld op zoek gaan naar truffels. Met een gids en een getrainde hond. En waar je kunt zien hoe truffelolie wordt gemaakt.

Een tocht door Istrië is een ontdekkingstocht voor de zintuigen. Zeker als je de keuken van het schiereiland probeert.

Plitvice meren

Plitvice meren
De Plitvice meren zijn magisch. Het is een heerlijke benaming voor de 90 watervallen en 16 meren in het Plitvice Nationaal Park in Kroatië. En de watervallen zijn niet alleen mooi, maar ook bijzonder. De ondergrond bestaat namelijk uit travertijn, een opvallend wit gesteente van kalk. Dit is wildernis in Kroatië en het thuis van Europese wolf en bruine beer. Als mens ben je te gast.
Lees verder

alle 11 artikelen over Kroatië

Bekijk alle artikelen

Copyright 2021 Droomplekken.nl / Corno van den Berg. Alle rechten voorbehouden.