blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Istrië

Populair deel van Kroatië met goudgele stranden en rijk binnenland

Istrië is het beroemde schiereiland van Kroatië. Het ligt in de Adriatische Zee. Een regio waar de Romeinen ooit amfitheaters bouwden, met pittoreske dorpjes en wijngaarden in het achterland. Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden van dit gebied.

Wie langs de kust rijdt ontdekt vanzelf levendige steden langs de kust als Rovinj en Pula, die ideaal zijn om te verkennen. Vergeet zeker het Romeinse amfitheater van Pula niet.

Maar wie het binnenland in gaat, komt wijnvelden tegen. Waar je wijn kunt proeven bij de wijnmakers. In de kleine dorpjes kun je -in het juiste seizoen- bijvoorbeeld op zoek gaan naar truffels. Met een gids en een getrainde hond. En waar je kunt zien hoe truffelolie wordt gemaakt.

Een tocht door Istrië is een ontdekkingstocht voor de zintuigen. Zeker als je de keuken van het schiereiland probeert.

Pula

Pula in Kroatië.

De stad Pula is vooral bekend door het immense amfitheater van de Romeinen. Dat tot de best bewaarde amfitheaters ter wereld behoort. Maar deze stad aan de Middellandse Zee heeft meer te bieden. Het is de grootste stad van het schiereiland Istrië en ligt in het zuidelijke puntje.

Lees mijn tips voor Pula

Rovinj

Rovinj in Kroatië.

Ook Rovinj is een heerlijke stad aan de kust van Kroatië. De historische stad is een van de absolute bezienswaardigheden voor veel reizigers. Met smalle straatjes, gezellige bars en restaurants en een beroemde zonsondergang. Alsook diverse mooie stranden in de omgeving.

Lees mijn tips voor Rovinj

Motovun

Motovun in Istrië.

Het binnenland van Istrië is zeer de moeite waard. Met name het bergdorpje Motovun dat op een heuvel van 270 meter is gebouwd. Het ligt tussen de wijngaarden. Je kunt de wijngaarden bezoeken nadat je het stadje hebt bezocht. Een van de meest populaire excursies is om truffels te zoeken. Je kunt in de diverse restaurants allerlei gerechten met truffel proeven.

Overnachten in Istrië

Dit schiereiland is perfect voor meerdere dagen. Ik heb zelf een rondreis gemaakt, waarbij ik zowel aan de kust sliep als in het binnenland. Je hebt een grote keuze aan knusse hotels, campings, hostels, vakantiewoningen, villa's en appartementen. Deze kun je eenvoudig online boeken. Wees er op tijd bij, zodat je nog veel keuze hebt. 

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Kroatië

Lees mijn Tips

alle 14 artikelen over Kroatië

Bekijk alle artikelen