Waarom moet ik hier heen?

Istrië is het grootste schiereiland in de Adriatische Zee. Een regio waar de Romeinen ooit amfitheaters bouwden, met pittoreske dorpjes en wijngaarden in het achterland.

Wie langs de kust rijdt ontdekt vanzelf levendige steden langs de kust als Rovinj en Pula, die ideaal zijn om te verkennen. Vergeet zeker het Romeinse amfitheater van Pula niet.

Maar wie het binnenland in gaat, komt wijnvelden tegen. Waar je wijn kunt proeven bij de wijnmakers. In de kleine dorpjes kun je -in het juiste seizoen- bijvoorbeeld op zoek gaan naar truffels. Met een gids en een getrainde hond. En waar je kunt zien hoe truffelolie wordt gemaakt.

Een tocht door Istrië is een ontdekkingstocht voor de zintuigen. Zeker als je de keuken van het schiereiland probeert.

Corno’s reistips:

Istrië is goed te bezoeken tijdens een vakantie in Kroatië. Kroatië kun je vanuit Nederland met de auto bereiken of via een vlucht met huurauto verkennen. Je kunt ook kiezen om een complete rondreis te boeken waarbij vlucht en auto zijn inbegrepen. Hieronder een aantal handige tips voor je bezoek aan Istrië.

Lees ook mijn Reisverhaal over Istrië:

De onbekende kant van Istrië

De Romeinen noemden het ‘Terra Magica’, oftewel magisch land. Het is populair vanwege zon en stranden. Maar Istrië heeft een ruig binnenland en bijzondere keuken. Hoog tijd voor een ontdekkingstocht met de zintuigen.

Reisverhaal
Het beroemde amfitheater van Pula in Istrië.

Istrië is populair bij zonaanbidders, maar dit gebied biedt heel veel meer. Ik bezoek alle bezienswaardigheden, maar ook het minder bekende binnenland. Een heerlijke reis.