Duin 45 beklimmen

Overwin een van de hoogste duinen ter wereld

Duin 45 in Namibië is misschien wel de meest bekende duin ter wereld. Met 105 meter is Duin 45 zeker niet de hoogste in de beroemde Sossusvlei. Desondanks is het een heftige klim in het mulle zand. Dit zijn de beste tips voor de beroemde Duin 45 in de Sossusvlei.

Het uitzicht vanaf de top

Op de top van deze berg zand zie je een landschap vol andere duinen zich voor je ontvouwen. Om letterlijk stil van te worden. Let op de schaduwen die de zon aan de duinen geeft. Het is de moeite waard om deze excursie te doen. Je zult op de top genieten.

Beste tijd om Duin 45 te beklimmen

Het beste kun je dit vroeg in de ochtend doen of in de late namiddag. En neem je tijd, want zweten zul je al snel. Duin 45 is nog de enige die je mag beklimmen. Dit om de impact van de toeristen te beperken. 

Het uitzicht onderweg, maar vooral bovenop, kent geen gelijke. Neem de tijd voor je bezoek. Vergeet geen water mee te nemen. Een hoofddeksel, alsook een zonnebril zijn erg nuttig hier.

Overnachten in Namib-Naukluft NP

Dit gebied is zeer geschikt om een paar dagen te verkennen. Ik heb op diverse locaties geslapen, zodat ik vroeg op pad kon de volgende dag. Daarnaast zijn de landschappen van de Namib magisch mooi. Er zijn relatief goedkope hotels, maar ook dure lodges die je eenvoudig online kunt boeken. Wees er wel op tijd bij, ze zijn vaak volgeboekt.

Let op!

Duin 45 is erg populair. Mede daarom kan het hier druk worden. Met als gevolg dat de beleving van deze magische plek een stuk minder wordt. Het beste kun je vroeg op de dag omhoog gaan. Dus bijvoorbeeld nadat je de zonsopgang bij de Deadvlei hebt gedaan. 

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Namibië

Lees mijn Tips

alle 18 artikelen over Namibië

Bekijk alle artikelen