Fish River Canyon

Grootste kloof van Afrika, te vinden in Namibië

Fish River Canyon is een van de wonderlijke landschappen van Namibië. Het is een ruig gebied waar door weer en wind talloze kloven zijn uitgesleten. Dit proces gaat ook nu nog door en dat is erg goed te zien. Als je Namibië bezoekt moet deze kloof eigenlijk wel op je lijstje staan. Dit zijn de bezienswaardigheden van Fish River Canyon.

De omvang van Fish River Canyon valt pas op als je hier gaat wandelen. Bijvoorbeeld als je de wandelschoenen aan doet en de kloof in duikt. Of het pad langs de rand volgt. Of beiden natuurlijk. Er zijn genoeg wandelroutes die je kunt nemen. De keuze is aan jou. 

Eén na grootste kloof ter wereld

Fish River Canyon in Namibië bezoeken met alle bezienswaardigheden.

Fish River Canyon is de een na grootste kloof ter wereld (na de Grand Canyon). Het is wel verreweg de grootste kloof van Afrika. Zeker als je naar de cijfers kijkt. De kloof is 160 km lang, tot 27 km breed en is op sommige plaatsen tot 550 meter diep. 

Overnachten in Fish River Canyon

Als je Fish River Canyon goed wilt verkennen heb je meerdere dagen nodig. In de kloof zelf kun je niet overnachten, maar wel aan de rand er van. Of in een van de dorpjes eromheen. Er zijn talloze kleinere hotels, maar ook luxe lodges. Deze liggen soms midden in de natuur, al kun je ook kiezen voor de diverse dorpen in de omgeving. Wees er wel op tijd bij, dit is een populair gebied.

Zonsopgang en zonsondergang

De zonsopgang (en zonsondergang) in de kloof is zeer de moeite waard. Je ziet dan ook fotografen proberen het perfecte plaatje te maken. Het zachte licht geeft het landschap dan net even iets extra’s. Net als een zeldzame onweersbui.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Namibië

Lees mijn Tips

alle 18 artikelen over Namibië

Bekijk alle artikelen