Waarom moet ik hier heen?

Fish River Canyon is de een na grootste kloof ter wereld (na de Grand Canyon). Het is wel verreweg de grootste kloof van Afrika. Zeker als je naar de cijfers kijkt. Hij is 160 km lang, tot 27 km breed en is op sommige plaatsen tot 550 meter diep.

Fish River Canyon is een van de wonderlijke landschappen van Namibië. Een ruig gebied waar door weer en wind talloze kloven zijn uitgesleten. Het is een proces dat ook nu nog door gaat.

De omvang van Fish River Canyon valt pas op als je hier gaat wandelen. Bijvoorbeeld als je de wandelschoenen aan doet en de kloof in duikt. Of het pad langs de rand volgt. Of bieden natuurlijk. Er zijn genoeg wandelroutes die je kunt nemen. De keuze is aan jou.

Fish River Canyon bezoeken.
Fish River Canyon bezoeken.

De zonsopgang (en zonsondergang) hier is zeer de moeite waard. Het zachte licht geeft het landschap dan net even iets extra’s. Net als een zeldzame onweersbui.

Corno’s reistips:

Een reis door Namibië kan eenvoudig worden gecombineerd met een bezoek aan Zuid-Afrika of Botswana. Maar Namibië heeft meer dan genoeg te bieden voor een rondreis van meerdere weken.