55-jarige vrouw maakt immense uil op strand met slechts een hark

Ik hou van creatieve mensen. Zoals deze 55-jarige vrouw uit Engeland. Claire Eason is een natuurliefhebster en vindt het heerlijk om buiten te spelen. Letterlijk dan, want ze maakt graag kunstwerken in de natuur. Waaronder deze immense kerkuil die ze op nieuwjaarsdag maakte in slechts vier uur.

Claire is met pensioen en brengt vele uren door aan de kust. Ze is al jaren bezig met het maken van kunst met zand. Waarvoor ze met name stranden opzoekt. Ze verhuisde er zelfs uit haar dorp Worksop, dat in het midden van het land ligt.

Deze fraaie tekening maakte ze bij het Beadnell Beach in Northumberland. En ze gebruikte er alleen een hark voor. Het bij ons niet echt bekende strand ligt in het noorden van Engeland, in de buurt van de grens met Schotland.

Een kerkuil op het strand

Ze maakte een tekening in het zand van een kerkuil, een vogel die ook bij ons voorkomt. Claire maakte deze bewust voor een vriend van haar, die dol is op deze vogels.

Moeilijke klus

Vergis je niet, als je op het strand loopt heb je geen idee van afmetingen. En heb je ook geen overzicht. Waardoor het  extreem lastig is om de juiste proporties aan dit soort kunstwerken mee te geven. Het is dan ook knap dat de verhoudingen van de roofvogel kloppen. 

Bekijk de beelden van de immense uil

Eerder maakte ze dit kunstwerk