Olifanten rennen naar verzorger die hen heeft gered in Thailand

Al eerder had ik een video van Darrick Thomson, een voormalige brandweerman uit Toronto die zijn leven heeft gewijd aan het behoud van de Aziatische olifant. Hij is in het noorden van Thailand een opvangcentrum gestart om bijvoorbeeld verweesde dieren op te vangen. Of dieren die uit de toeristen industrie komen en verwaarloosd zijn.

Het is nog steeds noodzakelijk merkte hij een aantal jaren toen hij een rondreis door het land maakte. Hij deelt veel van zijn verhalen op sociale media, waar hij veel reacties en steunbetuigingen krijgt. Ik deel ook graag video's en nieuwsberichten van hem en zijn organisatie.

Opvangcentra in meerdere landen

Darrick is 14 maanden weg geweest van de kudde om in Cambodja het Elephant Kavann Project op poten te zetten. Darrick was in Cambodja om onder meer een olifant uit Pakistan te redden. Daarna moest hij terug naar Canada, om zijn zieke vader te verzorgen. Toen pas kon hij weer naar Thailand reizen.

In het beroemde Elephant Nature Park verblijven inmiddels 109 geredde olifanten. Thomson beschrijft de reddingsfaciliteit als een "ruimte voor hen om voor altijd te leven en te blijven". Hij merkt op dat het de olifanten in staat stelt te rehabiliteren en zich te binden als vrienden en familie. 

Olifanten rennen door het water naar hem

Op de beelden zie je het moment dat hij de kudde van de inmiddels wereldberoemde Kham Lha spot in de Mae Taeng-rivier. De dieren rennen, op hun eigen elegante manier, voor een heerlijke reünie met Darrick. Het is hartverwarmend om te zien hoe deze dieren ondanks hun grootte toch zo gevoelig met hem omgaan. Bekijk de reactie van de dieren als ze elkaar weer ontmoeten in Elephant Nature Park.  

Bekijk de unieke beelden