UPDATE 2 februari 2019:

Nieuw: Kadaver Cam

Nieuw in 2019 is Kadaver Cam. Het is wat luguber, maar Staatsbosbeheer, Buitengewoon en ARK Natuurontwikkeling hebben een live webcam geplaatst bij een dode ree. Het dier was een verkeersslachtoffer en overleefde het niet. De wetenschappers willen zien welke dieren langs komen voor een maaltje. Je kunt dus live meekijken wat er gebeurt op de Hoge Veluwe, waar zich alles afspeelt.

Bekijk hier de livestream: Youtube

 

Konikpaarden begrijpen het niet:

Een vos kwam kijken bij de dode ree:


 

Nog even wachten op de andere webcams van 2019

Bij diverse broedende vogels worden ook in 2019 weer talloze webcams geplaatst in ons land. Het is een traditie inmiddels, waarbij de roofvogels overheersen. Met de zeearend als nieuwe vogel dit jaar. In het Nationaal Park De Alde Feanen is een jong paartje zeearenden neergestreken. Bij een nest is een camera opgehangen, al is nog onduidelijk of ze er ook gaan broeden.

Verder kun je dit jaar meekijken bij bosuil, ooievaar, steenuil, kerkuil, slechtvalk, ijsvogel en koolmees. En het seizoen is al begonnen, want bijvoorbeeld de bosuil begint vaak al eind februari met eieren leggen.

Meekijken in de natuur

Meer en meer natuurbeheerders laten je meekijken bij wat er zich allemaal afspeelt in onze natuur. Ze plaatsten de afgelopen jaren talloze webcams bij holen, nestkasten en in bomen. Zodat jij thuis het nestgedrag, de geboorte en de eerste weken van de jongen kunt meemaken. Van bijzondere dieren als vos, bever en ooievaar.

Hoogtepunten afgelopen jaren van de webcams:

Sommige webcams werden tijdelijk gebruikt. Zoals die van de vos, das en bever. Op de diverse websites zijn nog genoeg mooie beelden te zien van wat er allemaal gebeurde.

webcam volg de vos Nederland

Check de huidige webcams bij vogels:

Vanaf februari tot en met juli zijn er diverse streams beschikbaar. Kijk op de desbetreffende site voor de actuele informatie.
Zeearend: webcam
Slechtvalk: webcam
Bosuil: webcam
Kerkuil: webcam
Steenuil: webcam
IJsvogel: webcam
Blauwe reiger: webcam
Ooievaar: webcam
Koolmees: webcam