blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Webcams: zeearend, bever, spreeuw, oehoe, bosuil en meer (UPDATE)

Webcams bij vogels als zeearend, slechtvalk, oehoe en bosuil. Maar ook bij zoogdieren als eekhoorn, bever en vos. En in de toekomst misschien wel een webcam bij de wolven op de Veluwe? We beginnen er aan te wennen om mee te kijken bij dieren, zonder ze te verstoren.

De dieren merken er niets van, maar geven zo wel een intrigerend kijkje in hun leven. De webcams geven vaak vertederende beelden van het uitkomen van het eerste ei tot het voeren van de jongen. Alsook het verlaten van het nest. 

Bij diverse broedende vogels zijn ook nu weer talloze webcams geplaatst in ons land. Het is een traditie inmiddels, waarbij de roofvogels overheersen. Dit jaar kun je bijvoorbeeld meekijken bij zeearend, bosuil, ooievaar, steenuil, kerkuil, slechtvalk, groene specht, ijsvogel en koolmees. 

Meekijken in de natuur

Meer en meer natuurbeheerders laten je meekijken bij wat er zich allemaal afspeelt in onze natuur. Ze plaatsten de afgelopen jaren talloze webcams bij holen, nestkasten en in bomen. Zodat jij thuis het nestgedrag, de geboorte en de eerste weken van de jongen kunt meemaken. Van bijzondere dieren als vos, bever en ooievaar.

Check de meest recente webcams bij vogels:

Recent zijn er weer diverse streams live gegaan. Hier vind je het overzicht van alle webcams in de Nederlandse natuur. Kijk op de desbetreffende site voor de actuele informatie en de beelden.