Baby olifant zit vast in waterput, maar wordt op bijzondere manier gered

Dit is een meer dan bijzondere video van bijna zes minuten. Zes minuten die voor een jong olifantje in Afrika fataal lijken te worden. De zes minuten zijn een samenvatting van een tafereel dat ruim een half uur duurde. Een groep toeristen zag het gebeuren. Met pijn in het hart zagen ze het jonge dier in de problemen.

Voor een jong olifantje is de wereld nieuw en uitdagend. Gelukkig heeft hij de kudde om hem of haar te helpen. Maar deze baby olifant zit in de problemen. Het dier is vast komen te zitten in een waterput in een nationaal park. En, een troep leeuwen ligt al op de loer. De roofdieren wachten rustig af wat er gaat gebeuren. Al is het wel duidelijk waar ze op wachten.

De moederolifant wil het jong helpen, maar dat lukt niet. Ook de andere olifanten proberen het, maar tevergeefs. Er komt nog een groep olifanten naar de waterput. Ook zij willen helpen. De matriarch is de leidster van de groep. En dit dier is niet voor niets de baas zo blijkt al snel.

Ook zij probeert diverse keren het jonge dier weer op zijn poten te krijgen. Het lukt uiteindelijk met haar slagtanden en slurf. Ze kan net het zetje geven waardoor het jong weer op zijn poten kan staan. Waarna het jong naar haar moeder kan. Een bijzondere intense video, maar gelukkig met een goed einde.

Bekijk de intrigerende beelden van het olifantenjong: