Dakloze man viert verjaardag van zijn honden in Colombia

Een dakloze man in Colombia is deze week viraal gegaan met zijn verjaardagsfeestje voor zijn twee honden. Hij kocht een taart en vierde het feestje met ze in een straat. De honden kregen een papieren hoedje op. Hij gaf de honden eerst een stukje taart, voordat hij zelf nam. De man wordt door de lokale bevolking Choco genoemd.

De man en zijn honden leven in Cabecera, een wijk in Barranquilla. Dit is een stad langs de kust van Colombia. Hij en zijn huisdieren zijn inmiddels bekend in heel het land. En zowel nationale als internationale toeristen komen naar de stad om hem te ontmoeten. En hem te helpen met spullen en eten.

Inmiddels hebben ze hem ook geholpen om een account op Instagram te maken. Zodat hij zijn leven kan delen, en om wat geld en goederen op te halen. En met succes, al snel ging hij over de 100.000 volgers heen. Soms gaat hij live op Instagram, waarbij hij antwoorden geeft van kijkers.

Zijn grote droom

Zo vertelde hij dat het verjaardagsfeestje was voor Saggy, zijn donkere hond. De hond werd vier jaar. De andere hond, Nena, is al tien jaar bij hem. Ook vertelde hij recent dat het zijn droom is om een asiel voor dieren te openen. Talloze mensen hebben al via zijn Insta geld gegeven om deze droom te realiseren. 

Video gaat de wereld over

De video van de man gaat inmiddels de gehele wereld over. Met name het moment dat hij zelf een traantje moet wegpinken raakt veel mensen. Hij wordt Choco genoemd, maar zijn echte naam is José Luis Matos.

Bekijk de hartverwarmende beelden

Bekijk zijn pagina op Instagram