De meest populaire attracties van alle landen

Kun jij ze opnoemen? De meest populaire attracties van elk land? Ik probeerde het, maar ik vind het ook lastig. Want er zijn 196 landen in de wereld. Ieder land is uniek, op zijn eigen wijze.

Als je reist ervaar je een land op jouw manier, heb jij je verwachtingen en hoop je bepaalde dingen te zien en mee te maken. Dat kan voor iedere reiziger weer anders zijn. Maar van veel landen weet je niet zo goed wat het te bieden heeft. Simpelweg omdat ze onbekend zijn onder toeristen of omdat er diverse populaire attracties zijn. 

Deze infographic laat heel handig zien wat de meest populaire ‘doen!-tips’ zijn per land gebaseerd op mensen die er reeds geweest zijn. Het overzicht is gebaseerd op de ‘top-rated Things To Do’ in een land volgens de Tripadvisor community. En ja, dat is natuurlijk een beetje Amerikaans, maar wel grappig om te zien.

En uiteraard, de top bezienswaardigheid in Peru is Machu Picchu en de Taj Mahal in India. Maar er zitten ook verrassende doen!-tips tussen zoals de Harry Potter Studio tour in Engeland. De grote vraag is: ken jij ze allemaal?