Dit kan misgaan op vakantie!

Heb je een leuke vakantie voor de boeg? Op vakantie gaan is heerlijk en voor sommige mensen ook echt een momentje van ontspanning. Toch kan er een hoop misgaan op vakantie. Daarom is een goede reisverzekering een echte must. In dit artikel zetten we een aantal vakantie-horrorscenario’s onder elkaar. Zie het niet als bangmakerij, maar als een aansporing om goed voorbereid op reis te gaan.

Spullen kwijtraken

Eens in de zoveel tijd kan het gebeuren op het vliegveld: bagage kwijt! Ontzettend vervelend natuurlijk. Dit is typisch iets waar een reisverzekering je voor kan dekken. Andere horrorscenario’s zijn het verlies van waardevolle spullen als je portemonnee, je paspoort of je telefoon. Dat kan je echt niet hebben als je aan de andere kant van de wereld zit. Zorg daarom in je tas voor een vaste plek voor deze spullen die niet makkelijk bereikbaar is voor zakkenrollers.

Een verkeersongeval

Wanneer je met je eigen auto op vakantie gaat kan je in vervelende ongelukken terechtkomen. Buiten het feit dat je vervelende verwondingen op kan lopen zit je ook met de aansprakelijkheidskwestie. Check op voorhand dus of de verzekering van jouw auto ook geldig is in het land van bestemming. Dat kan een hoop geld schelen.

Je wordt ziek

Ben je eindelijk op je droombestemming: ben je alleen maar de hele tijd ziek. In sommige landen kom je er niet onderuit dat je een voedselvergiftiging oploopt. Check op voorhand welke voedingsmiddelen worden afgeraden voor toeristen. Verder is het een goed idee om altijd een goede reis-EHBO mee te nemen. Niet in alle landen kom je gemakkelijk aan essentials als pijnstillers en dingen voor je darmen.

Beesten

Irritante muggen of nog erger, bedwantsen kunnen een vakantie echt verzieken. Neem tegen de muggen een goede fles DEET mee die je ook altijd in je dagrugzak stopt. In tropische landen kun je kijken of je een hotel met klamboes om de bedden kunt boeken. Voorkom horrorscenario’s met vieze beestjes in de hotelbedden door voor je boekt altijd de reviews even goed door te lezen!

Niemand spreekt Engels

Hoewel in Nederland iedereen een aardig woordje Engels spreekt, kan dat in het buitenland nog weleens vies tegenvallen. Zeker wanneer je in kleine dorpjes rondreist kun je miscommunicaties verwachten. Google Translate is je held in dit geval en als je vriendelijke mensen treft kom je in de meeste gevallen met handen en voeten ook een heel eind. Conclusie is: bereid je goed voor op deze scenario's om de vakantie van je leven te hebben! Daarom is een goede reisverzekering een echte must.