Droomplek Julianadorp aan zee: 8x tips to do!

Ben je op zoek naar een van de mooiste bestemmingen in eigen land? Ontdek Julianadorp! Deze kustplaats in de Kop van Noord-Holland heeft je heel wat te bieden. Van uitgestrekte stranden en veel zon tot tal van leuke activiteiten, fiets- en wandelroutes. In dit artikel geven we je 8 to-do-tips voor Julianadorp. Zo weet je of deze bestemming bij je past.

1. Genieten van zon, zee & strand

Julianadorp ligt aan zee en een dagje strand mag dan ook niet ontbreken tijdens een vakantie in deze kustplaats, logisch! Maar we benadrukken deze to do tip, omdat Julianadorp tot de regio met de meeste zonuren per jaar in Nederland behoort. Als je dus ergens in ons land zonzekerheid wil, dan is het in Julianadorp!

2. Leren surfen en kitesurfen

Altijd al willen leren surfen? Dan is Julianadorp the place to be. Aan het strand bevindt zich namelijk een surfschool, waar je lessen kunt volgen om te leren surfen of kitesurfen. Er zijn lessen voor beginners en gevorderden. Ken je het al? Dan kun je ook alleen je uitrusting huren en zelf aan de slag gaan.

3. Suppen op zee

Ook een sup huren behoort tot de opties bij dezelfde surfschool. Ideaal voor iedereen die iets actiefs wil doen zonder het extreme op te zoeken. Alhoewel, probeer maar eens op de plank te blijven staan! Gelukkig gaat het vanzelf als je het eenmaal onder de knie hebt. Een leuke activiteit voor een middag plezier.

4. Wandelen in Het Zwanenwater

Een prachtig natuurgebied in Nederland is Het Zwanenwater. Het heeft de twee grootste natuurlijke duinmeren van West-Europa. Geen wonder dat dit een prachtige plek is om heerlijk rond te wandelen. Het ligt om de hoek bij Julianadorp, bij Callantsoog. Trek de wandelschoenen aan en geniet van de adembenemende natuur.

5. Naar Speelpark De Goudvis

Heb je kids bij en hebben die meer nodig dan een stevige wandeling? Wat dacht je van een bezoek aan de speeltuin? Er zijn er genoeg in de buurt, zoals Speelpark De Goudvis. Hier vind je naast 3,5 hectare aan buitenspeeltuin ook nog eens 3 overdekte speelparadijzen. Dat is handig met het grillige weer in Nederland.

6. Dagje naar Texel

Nu je toch in de buurt bent van ons eerste Waddeneiland, is het erg leuk om er een dagje naartoe te gaan. In een klein kwartiertje sta je namelijk al in Den Helder, waar je de veerboot naar Texel pakt. Huur een fiets, verken de omgeving, ga naar zeehondencentrum Ecomare en vergeet niet om jezelf te trakteren op een ijsje.

7. Juttersmuseum ontdekken

Op 10 minuten rijden van Julianadorp bevindt zich het unieke Juttersmuseum in Callantsoog. Hier vind je oude schatten uit de zee. Daarnaast spot je er ook nog een collectie met moderne kunst. Wat je hier tegenkomt is erg bijzonder. En de ticketopbrengsten gaan onder meer naar onderhoud van het museum en het schoonhouden van het strand.

8. Barbecueën bij je vakantiehuisje

Toegegeven, er zijn genoeg heerlijke restaurants en strandtenten in omgeving Julianadorp te vinden. Toch is de charme van barbecueën bij je eigen vakantiehuisje met niets te vergelijken. Als je bijvoorbeeld je vakantiehuisje boekt, dan kun je er vaak een BBQ bij huren. Geniet er van!