In de Amerikaanse staat Texas is het al langere tijd extreem koud. Er worden temperaturen van min 20 graden gemeten. Dit is veel kouder dan normaal. Sterker nog, het is in 30 jaar niet zo koud geweest in Texas. Waardoor mensen, maar ook dieren, in de problemen komen. Waaronder duizenden zeeschildpadden die door het koude water verlamd raken.

Het zeewater in grote delen van Texas is onder de tien graden, waardoor de koudbloedige dieren verdoofd raken. Ze spoelen massaal aan op de stranden. Met name bij het eiland South Padre. Als ze niet worden gevonden zullen ze sterven aldus natuuronderzoekers.

Daarom is er een grote reddingsactie opgestart. Let wel, dit gebeurt bij extreem lage buitentemperaturen. Inmiddels zijn er al 4.700 (!) zeeschildpadden naar een conferentiecentrum gebracht. De vrijwilligers van Sea Turtle Inc. noemen de situatie ongekend.

De dieren worden opgevangen tot het weer opknapt. En dan met name als het zeewater weer warmer is. Dan worden de dieren weer vrijgelaten. Inmiddels gaan de beelden van de duizenden dieren de wereld over.

Bekijk de beelden van de zeeschildpadden: