Politie in Engeland verkleurt bijzonder meer bij Buxton om toeristen te weren

Dit is een uniek verhaal over een meer bij een steengroeve. Het ligt bij het dorp Buxton in Engeland is al jaren populair bij toeristen. En dan met name bij selfie-toeristen. Om drukte te voorkomen in verband met het coronavirus heeft de politie het felblauwe meer zwart gemaakt. Dit dorp ligt bij het beroemde Peak District National Park.

Het meer is ontstaan in een oude afgraving bij Buxton. Door de mineralen in de omliggende stenen is het normaal felblauw van kleur. Het is dus geen natuurlijk meer, met vissen en dergelijke. Maar het is wel een fraai gezicht. En het meer doet het goed op Instagram.

De gedachte om het meer te verkleuren is zodat mensen niet meer langs komen. De afgelopen dagen kwamen teveel mensen naar het meer, ondanks het verzoek van de Engelse overheid om binnen te blijven. Volgens de politie ontstonden onveilige situaties en zagen ze maar één oplossing. Ze postten alles op social media om het publiek te laten weten dat langs komen geen zin meer heeft.

Dus hebben politieagenten van de Derbyshire Police zwarte waterverf in het meer gegooid. En het resultaat is inderdaad duidelijk. De politie zette de informatie op Facebook: ,,Deze fotogenieke plek en het prachtige weer is duidelijk een reden om de plek te bezoeken. Maar op dit moment is het gevaarlijk om in zulke grote getale samen te komen. En, het is in strijd met de instructies van de overheid.”

Het is overigens niet de eerste keer dat het meer wordt verkleurd. In 2013 gebeurde het om bezoekers te weerhouden te zwemmen in het water. Het onnatuurlijke meer heeft een verhoogde ph-waarde, wat slecht kan zijn voor de gezondheid.

Bekijk de post op Social Media: