Video: Man redt zeeschildpad op strand - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Man redt zeeschildpad die op zijn rug op strand ligt

Als je op Youtube kijkt zie je daar diverse video's van zeeschildpadden die vast zitten op het strand. Deze dieren zijn op hun rug beland en kunnen niet zelfstandig omdraaien. Waardoor ze komen te overlijden. Deze man redt een dier en doet tegelijk een oproep aan toeristen. Kijk altijd op stranden of er zeeschildpadden liggen. Zodat je deze dieren kunt redden.

Op de video zie je een zeeschildpad die op zijn rug ligt op een strand in Australië. Het dier ligt in de zon en ligt er zichtbaar al een tijdje. Het kan niet uit zichzelf omdraaien, dus wacht een langzame en pijnlijke dood. Mensen zijn de enigen die het dier kunnen redden.

Maar dan moet je het wel zien. Vandaar dus de oproep om op je reis naar plekken waar deze dieren leven de stranden te checken. Er is inmiddels onderzoek gedaan hoe het kan dat deze dieren zo terecht komen.

Hoe komen deze zeeschildpadden op het strand?

Volgens biologen gebeurt dit vooral in de gebieden waar de dieren paren. De mannetjes jagen in het water op de vrouwtjes. Dit gebeurt vlak bij het strand. Bij de paring kan het er heftig aan toe gaan. Waardoor soms de mannetjes of vrouwtjes op hun rug terecht komen in het water. En dan met de golven aanspoelen. De dieren liggen daar dan uren.

Vrouwtjes vluchten soms het strand op om aan de mannetjes te ontkomen. Maar die klimmen dan ook het strand op. En kunnen dan omvallen. Met alle gevolgen van dien.

Bekijk de beelden