Nieuw ontwerp vliegtuig stoel laat je slapen in Economy Class

Slapen in het vliegtuig in Economy Class is lastig, althans voor mij. Maar nu is er een nieuw ontwerp van het bedrijf Universal Movement uit Londen. Het concept is eigenlijk simpel. Je kunt je stoel net zo ver als normaal naar achteren doen, maar je kunt dusdanig de rugleuning aanpassen zodat je extra steun krijgt links en rechts. Waardoor je meer privacy hebt, maar vooral ook je hoofd kunt laten rusten.

Het plan werd vorige maand gepresenteerd tijdens een beurs over vernieuwing van de luchtvaart. De stoelen zijn daarnaast beter van kwaliteit volgens de makers. En het kost een luchtvaartmaatschappij minder ruimte. De eerste reactie op de Interspace is zeer positief. Zowel van passagiers als van luchtvaartmaatschappijen, waardoor het zowaar weleens in productie kan worden genomen.

Een lange vlucht in het vliegtuig is niet echt leuk vind ik. Ondanks de films en series die je kunt zien. Met name een nachtvlucht levert stramheid op, maar ook wel irritatie. Ik moet oordopjes in doen voor de rust en ook wel behoorlijk moe zijn. En slapen bij mij is meer dommelen, zoals bij veel mensen begrijp ik uit de onderzoeken die onder reizigers worden gedaan.

Alleen al daarom is deze uitvinding de moeite waard. Door de toenemende privacy voel je meer op je gemak en dus heb je meer kans om in slaap te vallen. Door de flappen, ik weet niet hoe ik ze anders moet noemen, kun je je hoofd neerleggen, wat toch wel een issue is tijdens de vlucht.

Het werkt aan beide kanten, dus je kunt ook nog wisselen. Wat mij betreft wordt nu een raamstoel wel extra interessant, maar eigenlijk elke stoel in het vliegtuig.