Noorwegen: dit mag je niet missen!

De populairste vakantiebestemmingen voor Nederlanders zijn nog altijd Frankrijk, Duitsland en Italië. Toch heeft Scandinavië met zijn ruige natuur en levendige steden ook ontzettend veel moois te bieden. Ben jij van plan een rondreis Noorwegen te maken? Ontzettend goed idee, want Noorwegen is een prachtig land! Deze spots in Noorwegen mag je absoluut niet missen. Lees verder!

Oslo

Oslo is de hoofdstad van Noorwegen en hoewel je in Noorwegen waarschijnlijk vooral op zoek gaat naar natuur, is de cultuur in Oslo ook absoluut de moeite waard. Oslo is de ideale plek om op jacht te gaan naar mooie kunst in de vele musea die de stad rijk is. Bovendien staan er verspreid door de stad ook prachtige sculpturen die je gratis kunt bewonderen. Maak een lange wandeling langs de kust van Oslo en door het centrum van de stad om de prachtige moderne architectuur van de hoofdstad te bewonderen.

Tromsø

Wie Scandinavië zegt, zegt het Noorderlicht. De ideale plek in Noorwegen om dit te zien is Tromsø, ook wel de hoofdstad van de Noordpool genoemd. Je zoektocht naar het Noorderlicht wordt je absoluut niet moeilijk gemaakt, want je hoeft maar binnen te rijden of je wordt al doodgegooid met tours om het noorderlicht te zien. Het is inderdaad aan te raden om met een gids te gaan, zodat je zeker weet dat je een mooie plek te pakken hebt om het Noorderlicht te zien. Ga daarom op zoek naar een goede deal en geniet van één van de grootste wonderen van Scandinavië.

De Lofoten

De schoonheid van Noorwegen.

De Lofoten in Noorwegen worden gezien als één van de mooiste gebieden ter wereld. Met reden! Zowel de cultuur- als natuurliefhebber kan hier zijn hart ophalen. Ga bij een lokale tourist information op zoek naar een goede wandelkaart of huur een fiets en verken de prachtige bergen en meren met de fiets. Ook zijn er tal van vissersdorpjes in de buurt die de moeite waard zijn om te ontdekken. Hier kun je in kleine musea onder andere leren over de geschiedenis van de Noorse vikingen en kunnen liefhebbers van vis verschillende soorten lokaal bereidde haring proberen. De Lofoten hebben dus voor ieder wat wils.

De westelijke fjorden

Ook de fjorden mag je echt niet missen als je een heerlijke rondreis Noorwegen maakt. De westelijke fjorden van Noorwegen worden gezien als één van de meest indrukwekkende fjorden ter wereld. Ook in dit geval is het aan te raden om een boottocht met een gids te boeken, zodat je zeker weet dat je de mooiste plekken te zien krijgt. Deze zeker in dit soort toplijsten thuis hoort. Of je nou een liefhebber bent van ruige natuur, of juist op zoek bent naar kunst of lekker eten. Noorwegen heeft voor iedereen wat te bieden. Er is genoeg te doen voor een heerlijke reis.