blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Orka komt even kijken bij man op een SUP

Een orka kwam wel heel dichtbij een man die even op een paddleboard (of SUP) was gestapt. Het dier was nieuwsgierig en tikte zelfs met zijn neus de board aan.

Het gebeurde in Nieuw-Zeeland. Paddleboarder Lukas Reilly gaat vroeg op de dag op pad en geeft heerlijk rustig water om in te peddelen. Totdat plotseling de orka tevoorschijn komt. Het dier zwemt eerst rustig achter de man aan. Dan zwemt het dier op zijn gemak onder de SUP door.

Het dier is nieuwsgierig en tikt met zijn snuit tegen de SUP. Bijna verliest Lukas zijn evenwicht, maar hij kan blijven staan. Het dier verliest langzaam de interesse en gaat er vandoor. Lukas heeft alles gefilmd en zet het op YouTube, waar hij al meerdere prijzen heeft gewonnen met zijn unieke ontmoeting.

Hoe zou jij reageren?

De grote vraag is hoe gevaarlijk het was. Orka's vallen normaal gesproken geen mensen aan. Maar de SUP is wel zwart met wit, wat wel wat weg heeft van een zeehond, het favoriete maal van deze dieren. Maar orka's zijn slim aldus vele onderzoekers. Hoe zou jij reageren? Zou je dit willen meemaken of niet?

Bekijk de intrigerende beelden

Wil jij ook een orka in het wild zien?

Dit zijn de beste plekken voor een excursie waarbij je het dier kan zien. Zonder ze te storen. Lees mijn tips met beste locaties voor de orka.