Grappig: Dit kan er allemaal mis gaan op vakantie

Overmoedig zijn op vakantie. Ik ken het van mezelf. Want ja, op vakantie ben je vaak wat losser, wat minder geconcentreerd en in een heerlijke vakantiestemming. Waarbij een ongelukje in een klein hoekje zit, in een heel klein hoekje.

Zo ben ik weleens ergens in Verwegistan bestolen. En ik raakte mijn paspoort kwijt op reis. Ik heb zelfs een auto-ongeluk in Mexico gehad. Wat toch flinke dompers zijn op de vakantiepret.

Wat doe je dan? De vraag die meteen naar voren komt: Ben ik goed genoeg verzekerd? Die gepaard gaat met een vreemd verontrustend gevoel. Ik kom toch niet in de problemen? Gelukkig tot nu toe niet, omdat ik me goed heb verzekerd.


Gelukkig had ik een goede verzekering

Op het moment kun je er niet om lachen, maar later gelukkig wel. Ik ken mezelf en weet dus wat ik wel en niet moet verzekeren. Wat iedereen wel kent denk ik. Jij kent jezelf het beste toch en jij weet wat je nodig hebt toch? Als je met de auto gaat heb je een andere verzekering nodig dan als je met het vliegtuig gaat. Ver weg is anders dan Europa, enzovoort. 

Maar ik maak diverse reizen in een jaar. Soms kort, dan weer wat langer. Een road trip door Europa, maar ook een rondreis door Thailand of Peru bijvoorbeeld. En je realiseert je vaak niet wat er allemaal mis kan gaan.

Ik moest er aan denken bij het zien van dit grappige filmpje. En ging maar even snel checken hoe ik ben verzekerd. Gelukkig kun je nu per reis bepalen wat je wel of niet wilt verzekeren. En dus op maat maken voor elke reis. Zodat je nooit teveel zult betalen, maar ook geen zorgen hoeft te maken.