Pinguïn ontdekt camera en maakt selfie met zijn maatje

Pinguïns zijn nieuwsgierige dieren. Iets wat ik zelf ook meemaakte toen ik naar Antarctica reisde. Een ook uit deze video blijkt het. Toen een keizerspinguïn op Antarctica een camera ontdekte was zijn interesse gewekt. Keizerspinguïns zijn de grootste soort pinguïns. Ze kunnen wel meer dan een meter groot worden. En zijn bijzonder fraai om te zien.

De camera was daar neergezet voor wetenschappelijk onderzoek. Met name om te zien hoe de dieren met de zomer omgaan. Hij was daar neergezet door Eddie Gault. De man zette zijn camera op de grond neer bij de beroemde Auster Rookery. Deze bevindt zich bij het Mawson onderzoekscentrum op Antarctica. Hier doen wetenschappers uit Australië onderzoek.

De keizerspinguïn raakte de camera aan, zodat deze omviel. Waarna hij verder op onderzoek ging. En al snel hulp kreeg van een maatje.

Het levert unieke beelden op. Die veel kijkers al snel een selfie noemen, al weten de dieren niet dat ze gefilmd worden. Maar het lijkt er wel op. Ook het schudden van hun kop is grappig om te zien. Van dit soort video’s word ik altijd wel blij, jij?

Bekijk de heerlijke beelden van de pinguïns: