Wilde geiten nemen verlaten straten van Wales over

Ook in Wales zijn de bewoners in lockdown. Waardoor in het bekende plaatsje Llandudno iets bijzonders te zien is. In dit stadje in het noorden van Wales loopt nu een kudde wilde geiten. Je ziet de dieren over de straten lopen, maar ook kijken in tuinen of er nog wat te eten valt. Ze eten van de heggen, al dagenlang. Zowel overdag als in de avond.

Deze Kashmir geiten waren in 1837 een kado van Koningin Elizabeth voor Lord Mostyn en lopen al tijden rond in de heuvels van Llandudno. Ze zijn al jaren een attractie voor talloze toeristen die naar de Great Orme komen. Deze landtong is populair. Maar nu komen de dieren dus kijken naar de mensen…

Bekijk de video:

Een beer in Spanje liep ook een stadje in:

In Spanje, en andere landen, moeten de mensen binnen blijven. Waardoor het extreem rustig is buiten. En dieren krijgen nu de kans om op ontdekking te gaan. Zoals eerder al bleek bij een video van wilde zwijnen in Barcelona en dolfijnen die bij een rustige haven in Cagliari op Sardinië kwamen kijken.

Ook bijzonder: Wilde zwijnen in het centrum van Barcelona

In Barcelona kun je wilde zwijnen tegen komen in de buiten wijken. Ook ik heb ze daar verschillende keren gezien. Maar de dieren rukken op, nu het erg rustig is in de stad. Ze begeven zich zelfs nu in het drukke centrum. Bekijk de beelden maar.

Dolfijnen komen naar haven van Cagliari op Sardinië::

Diverse omstanders melden dat dolfijnen komen kijken in de havens van Italiaanse steden. Er zijn geen veerdiensten meer of andere boten, dus het water is erg rustig. Iets wat dolfijnen ook door lijken te hebben, althans zo lijkt het op deze video van bewoners in Cagliari op het eiland van Sardinië. Het lijkt alsof de dieren nieuwsgierig zijn naar alles wat er gebeurt in hun omgeving. Bijzondere beelden, dat is zeker.

Zo mooi helder zijn de kanalen van Venetië zonder boten:

Inwoners van Venetië delen op sociale media bijzondere video’s van hun lege stad. En er valt naast de rust en ruimte nog iets op. Het water in de kanalen is ongekend helder. Je kunt de zanderige bodem zien. En er is nog iets. Er zijn honderden vissen zichtbaar op de verschillende video’s.

De reden is simpel. De kanalen zijn opvallend ondiep. En doordat er geen gondels en boten varen wordt de bodem niet omgewoeld. Want dat is de reden waarom het water van Venetië er altijd troebel uit zag. Ik wist dit niet en kijk met verbazing naar de beelden. Jij?