Waarom moet ik hier heen?

Kjerag en Kjeragbolten. het is een van de wandelingen die je eigenlijk moet doen in Noorwegen. De wandeling naar toe laat het mooiste van de Noorse fjorden zien. Zoals ongekende uitzichten, maar ook de ongekend hoge waterval Kjeragfossen.

Wandelen naar Kjerag en Kjeragbolten is een van de meest populaire excursies in Noorwegen. Kjerag, dat soms ook Kiragg wordt genoemd, ligt aan de Lysefjord. Het is met name beroemd vanwege het uitzicht. Je kijkt hier van 1.110 meter de Noorse fjorden in. Dit is mooi Noorwegen. Met nog een extra verrassing op de top.

Het verschil tussen Kjerag, Kjeragbolten en Kjeragfossen

Het uitzicht van Kjerag.
Het uitzicht van Kjerag.Yodod

Kjerag

Kjerag is de top; die ligt op 1.110 meter hoog. En heeft met name op BASEjumpers een ongekende aantrekkingskracht. Dus wie weet zie je op de top iemand die er af springt …

Kjeragbolten

Daarnaast kun je er de Kjeragbolten vinden, een 5 m³ grote steen die tussen twee rotsen is ingeklemd. Waar je op kunt klimmen voor een bijzondere foto. Die veel te zien is op social media. Deze rots ligt precies 1.000 meter boven de Lysefjord. En dat alles op een hoogte ver boven het fjord. Volgens een plaatselijke legende is de steen een trol die versteend is toen het daglicht op hem viel.

Kjeragfossen

Als je er toch bent: Kjerag herbergt ook een beroemde waterval, de Kjeragfossen. Hier stort het water zo’n 715 meter naar beneden. Het is maar een klein stukje lopen.

Best video Kjerag

De wandeling:

De wandeltocht naar dit punt is een lastige tocht van 10 kilometer die in 5 tot 6 uur gemaakt kan worden. Hij loopt over meerdere bergruggen en kent een hoogteverschil van 570 meter.

Het vertrekpunt van deze wandeling ligt bij Øygardstøl. Je doet er ongeveer vijf uur (heen en terug) over. In totaal moet je zo’n 570 meter klimmen. En dus ook weer afdalen.

De berg ligt in de buurt van Lysebotn en de Lysebotnvegen. En dat is op zo’n 2 uur rijden van Stavanger. Het kan hier best druk worden, dus het kan zinvol zijn om vroeg op pad te gaan. En probeer de weekenden te vermijden, alsook het hoogseizoen.

Meer informatie: www.visitnorway.com/listings/kjerag/

Corno’s reistips:

Een land als Noorwegen kun je heel goed zelf bereizen. Je kunt met je eigen auto er naar toe rijden of ter plekke een auto huren. Met een complete rondreis wordt alles voor je geregeld en kun je optimaal genieten van je reis. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Lees ook Mijn Reisverhalen:

Noorwegen; Mijn eerste Bucket List reis!

Een Bucket List; bijna elke reiziger heeft er een. Ik ook. Met opvallend veel dingen in Noorwegen merk ik. Hoog tijd om een Bucket List reis te maken. Waarbij ik tien dingen ga afvinken. Of misschien wel meer.

Reisverhaal
Parapenten in Noorwegen.

Een Bucket List; bijna elke reiziger heeft er een. Ik ook. Met opvallend veel dingen in Noorwegen merk ik. Hoog tijd om een Bucket List reis te maken. Waarbij ik tien dingen ga afvinken. Of misschien wel meer.

Van Zweeds Lapland naar de Noorse Lofoten

Reizen door Scandinavië is een heerlijke uitdaging om te wandelen, fietsen en vooral om vast te leggen op foto’s. In het mooiste seizoen van het jaar…

Reisverhaal

Ik wilde al lange tijd eens van de bergen van Zweden naar de kust van Noorwegen rijden. De diverse landschappen, maar vooral ook het wisselende klimaat. Om lekker actief te zijn. In de buitenlucht. Op talloze manieren.

Wandelen