Wandelen naar Kjerag en Kjeragbolten in Noorwegen - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Wandel naar Kjerag en Kjeragbolten

Een van de beste wandelingen in Noorwegen

Wandelen naar Kjerag en Kjeragbolten is een van de meest populaire excursies in Noorwegen. Kjerag, dat soms ook Kiragg wordt genoemd, ligt aan de Lysefjord. Het is met name beroemd vanwege het uitzicht. Je kijkt hier van 1.110 meter de Noorse fjorden in. Met nog een extra verrassing op de top.

De wandeling naar Kjerag

De wandeling naar dit punt is een lastige tocht van 10 kilometer. Hij loopt over meerdere bergruggen en kent een hoogteverschil van 570 meter. Hou er rekening mee dat je verschillende uren moet klimmen en tussendoor ook gedeeltes moet afdalen. En dus op de terugweg weer. In totaal moet je zo’n 570 meter klimmen. En dus ook weer afdalen. 

Het vertrekpunt van deze wandeling ligt bij Øygardstøl. Je doet er ongeveer vijf uur (heen en terug) over. Als je het rustig aan doet is het al snel zes uur.

De berg ligt in de buurt van Lysebotn en de Lysebotnvegen. En dat is op zo’n 2 uur rijden van Stavanger. Het kan hier best druk worden, dus het kan zinvol zijn om vroeg op pad te gaan. En probeer de weekenden te vermijden, alsook het hoogseizoen.

Wandelen naar Kjerag.

Het verschil tussen Kjerag, Kjeragbolten en Kjeragfossen

De Noorse namen zijn vaak wat verwarrend. En worden door toeristen vaak door elkaar gehaald. Maar je kunt de drie K's allemaal zien op je excursie.


Kjerag

Kjerag is de top; die ligt op 1.110 meter hoog. En heeft met name op BASEjumpers een ongekende aantrekkingskracht. Dus wie weet zie je op de top iemand die er af springt.

Kjeragbolten

Daarnaast kun je er de Kjeragbolten vinden, een 5 m³ grote steen die tussen twee rotsen is ingeklemd. Waar je op kunt klimmen voor een bijzondere foto. Die veel te zien is op social media. Deze rots ligt precies 1.000 meter boven de Lysefjord. En dat alles op een hoogte ver boven het fjord. Volgens een plaatselijke legende is de steen een trol die versteend is toen het daglicht op hem viel.

Kjeragfossen

Als je er toch bent: Kjerag herbergt ook een beroemde waterval. Hier stort het water zo’n 715 meter naar beneden. Het is maar een klein stukje lopen.

Lees hier mijn tips voor de Kjeragfossen

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Noorwegen

Lees mijn Tips

alle 42 artikelen over Noorwegen

Bekijk alle artikelen