Waarom moet ik hier heen?

Het eerste onderwater restaurant van Europa is geopend in het zuiden van Noorwegen. Under is een architectonisch hoogstandje waar je uitgebreid kunt eten. En het opvallend rijke onderwaterleven kunt bekijken.

Een onderwater restaurant in Noorwegen. Je zou eerder denken aan tropische oorden, zoals de Cariben. En ja, er is er al bijvoorbeeld een onderwater restaurant op de Malediven; het Ithaa Undersea Restaurant.

Onderwater restaurant noorwegen
Zo komt het in de zee te liggen.

Maar… In maart 2019 is in het zuiden van Noorwegen het eerste onderwater restaurant van Europa geopend. Het heet Under en ligt op de bodem van de zee. Verantwoordelijk voor de bouw is het Noorse Snøhetta, een bedrijf gespecialiseerd in (landbouw-)architectuur.

Zij maken ook bijzondere uitkijkpunten, zoals die bij het Dovrefjell National Park. En dit bureau heeft ook het National September 11 Memorial Museum Pavilion in New York ontworpen.

Bekijk de eerste video van het onderwater restaurant:

Video onderwater restaurant Noorwegen

In het nieuwe restaurant kunnen 100 gasten plaatsnemen. Naast een uitgebreid diner (met veel vis en zeevruchten) kunnen bezoekers genieten van het onderwater-uitzicht.

Eerste onderwater restaurant europa
Zo wordt het gebouwd in een baai in het zuiden van Noorwegen.

En dat is rijker dan je misschien verwacht. Daarnaast kent Noorwegen een heus koraalrif. Met zeeanemonen, talloze vissen en veel ander onderwaterleven. De Noorse wateren staan niet voor niets bekend vanwege de zalm, haringen, orka’s en walvissen…

Onderwater restaurant Noorwegen open

Een tafeltje boeken?

Inmiddels hebben al meer dan 7.000 mensen zich gemeld voor een diner. Dat niet goedkoop is. Een 18-gangenmenu (!) kost tegen de 300 euro. Dit is inclusief drank en alles.

Corno’s reistips:

Een land als Noorwegen kun je heel goed zelf bereizen. Je kunt met je eigen auto er naar toe rijden of ter plekke een auto huren. Met een complete rondreis wordt alles voor je geregeld en kun je optimaal genieten van je reis. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Hoe kom ik er?

Het restaurant is in maart 2019 geopend in het dorpje Båly in het zuiden van Noorwegen.

Meer informatie: Under Restaurant