Waarom moet ik hier heen?

Rond het stadje Maras liggen maar liefst 3.000 zoutterrassen, waarvan het merendeel stamt uit Inca-tijd. Een natuurlijke warmwaterbron stroomt hier door de groene bergen en vult de met de hand gemaakte terrassen. Door de zon verdampt het water; het zout blijft achter.  

De zoutterrassen van Maras in Peru zijn bijzonder. De terrassen zijn opvallend vernuftig aangelegd in het bergachtige landschap van de Sacred Valley. Het water wordt optimaal gebruikt, waarna het zout achter blijft door de warmte van de zon.

Talloze mannen verzamelen hier bijna dagelijks het zout en brengen het weg. In allerlei steden en dorpen kun je het zout van Maras kopen. Vraag er naar; het is topkwaliteit.

Zoutterrassen van Maras Peru

Diverse kleuren

Als je hier rond loopt valt je vanzelf iets op. Je diverse kleuren kunt zien; het hangt er van af hoelang het zout al ligt te drogen. Waardoor je foto’s iets extra’s krijgen, let maar op.

Hoe kom ik hier?

De terrassen liggen in de beroemde Sacred Valley van Peru, waar ook bijvoorbeeld Machu Picchu in ligt. Ze zijn met een taxi eenvoudig te bereiken vanuit Cusco, maar ook te voet. En, je kunt mountainbiketochten maken vanuit het stadje Maras, waarbij deze zoutterrassen en stop zijn.

Corno’s reistips:

Peru is een heerlijk land om doorheen te reizen. Je kunt Peru ook prima combineren met Bolivia. Hieronder een aantal handige tips om je reis te plannen.

Ook leuk!

Ik ben verschillende keren in Peru geweest; onder meer naar Machu Picchu, de Amazone en het onbekende noorden. Lees hier mijn reisverhalen:

Het noorden van Peru: Het echte avontuur

Gocta Falls. Een immense waterval in de Amazone van maar liefst 771 meter hoog. Terwijl Kuelap een stad bovenop een berg was. En ik zoek eeuwenoude mummies.

Reisverhaal

Al eerder ging ik naar de populaire bezienswaardigheden van Peru zoals Machu Picchu, Colca Canyon en het Titicacameer. Ditmaal ga ik naar het onbekende noorden. Met een pre-Incastad op een berg en een ongekend hoge waterval van 771m in de...


De Top Tien bezienswaardigheden van Peru

Een van mooiste reizen ooit. Die net even anders is dan de meeste reizen.

Reisverhaal

Veel lezers vragen me wat mijn mooiste reizen waren. Dit is er één van. Ik maakte 2 jaar geleden een reis via de alternatieve Inca Trail naar Machu Picchu, bezocht het Titicacameer en zocht jaguars in de Amazone.

Inca's