Zoutterrassen van Maras in Peru: Alle tips - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Zoutterrassen van Maras

Zoutterrassen van Maras Meer dan 3.000 zoutterrassen uit de Inca-tijd

De zoutterrassen van Maras in Peru zijn bijzonder. De terrassen zijn opvallend vernuftig aangelegd in het bergachtige landschap van de Sacred Valley. Het water wordt optimaal gebruikt, waarna het zout achter blijft door de warmte van de zon. 

Rond het stadje Maras liggen maar liefst 3.000 zoutterrassen, waarvan het merendeel stamt uit Inca-tijd. Een natuurlijke warmwaterbron stroomt hier door de groene bergen en vult de met de hand gemaakte terrassen. Door de zon verdampt het water; het zout blijft achter.  

Talloze mannen verzamelen hier bijna dagelijks het zout en brengen het weg. Terwijl de vrouwen op de velden werken. In allerlei steden en dorpen kun je het zout van Maras kopen. Vraag er naar; het is topkwaliteit. Probeer wel de souvenir versie te vermijden, deze is veel te duur. Maar op de markten kun je het goedkopere zout wel vinden.

Er wordt nog volop gewerkt in de Zoutterrassen van Maras.

Diverse kleuren

Als je hier rond loopt valt je vanzelf iets op. Je kunt diverse kleuren zien; het hangt er van af hoelang het zout al ligt te drogen. Waardoor je foto’s iets extra’s krijgen, let maar op.

Hoe kom ik hier?

De terrassen liggen in de beroemde Sacred Valley van Peru, waar ook bijvoorbeeld Machu Picchu in ligt. Ze zijn met een taxi eenvoudig te bereiken vanuit Cusco, maar ook te voet. En, je kunt mountainbiketochten maken vanuit het stadje Maras, waarbij deze zoutterrassen en stop zijn.

alle 28 artikelen over Peru

Bekijk alle artikelen