Castelo de São Jorge

Een van de oudste overblijfselen in Lissabon

Het kasteel Castelo de São Jorge torent boven Lissabon uit. Dit is een historische plek met een rijke geschiedenis. En tevens een plek met een wonderlijk uitzicht over de stad.

Als je door de sta loopt zie je het Castelo de São Jorge vanzelf. Als je het Castelo de São Jorge bezoekt merk je al snel dat het kasteel een rijk verleden kent. De fundamenten van dit kasteel stammen uit de 6e eeuw voor Christus. 

De Kelten woonden hier al, maar ook de Feniciërs, de Grieken, de Carthagen, de Romeinen, de Visigoten en de Moren. Het kasteel en de stad Lissabon werden tijdens de Tweede Kruistocht veroverd op de Moren met behulp van Noord-Europese kruisvaarders.

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Overnachten in Lissabon

De stad is perfect om een paar nachten te verblijven. Ik heb op meerdere locaties in de stad overnacht, al is alles relatief makkelijk te voet te ontdekken. Je kunt talloze kleine hotels, vakantiewoningen, hostels en appartementen online boeken. Wees er op tijd bij, want Lissabon is erg populair. Dit geldt zeker voor de vakantieperiodes.

Mooiste uitkijkpunt over Lissabon

Over de oude muren kun je heerlijk onder de naaldbomen lopen met een ongekend uitzicht over de stad Lissabon en de Taag. En je begrijpt meteen waarom deze plek is uitgekozen om het kasteel te bouwen.

Meer artikelen over Lissabon