Castelo de São Jorge: Mooiste kasteel in Lissabon - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Castelo de São Jorge

Een van de oudste overblijfselen in Lissabon

1,225

TOP 1.687

Het kasteel Castelo de São Jorge torent boven Lissabon uit. Dit is een historische plek met een rijke geschiedenis. En tevens een plek met een wonderlijk uitzicht over de stad.

Als je door de sta loopt zie je het Castelo de São Jorge vanzelf. Als je het Castelo de São Jorge bezoekt merk je al snel dat het kasteel een rijk verleden kent. De fundamenten van dit kasteel stammen uit de 6e eeuw voor Christus. 

De Kelten woonden hier al, maar ook de Feniciërs, de Grieken, de Carthagen, de Romeinen, de Visigoten en de Moren. Het kasteel en de stad Lissabon werden tijdens de Tweede Kruistocht veroverd op de Moren met behulp van Noord-Europese kruisvaarders. 

Mooiste uitkijkpunt over Lissabon

Over de oude muren kun je heerlijk onder de naaldbomen lopen met een ongekend uitzicht over de stad Lissabon en de Taag. En je begrijpt meteen waarom deze plek is uitgekozen om het kasteel te bouwen.

Dolfijnen excursie op Madeira

Dolfijnen excursie op Madeira
Een dolfijnen excursie met een boot op Madeira. Deze boottocht heeft een bijna honderd procent slagingskans om dolfijnen te zien. Waarbij je ook nog eens kans hebt op walvissen, al moet je daar meer geluk voor hebben. En, je mag met de dolfijnen zwemmen. Dit kan alleen als de dieren rustig zijn, dan komen ze zelfs nieuwsgierig naar je toe.
Lees verder

Fajã dos Padres

Fajã dos Padres
Fajã dos Padres is een bijzondere locatie op het eiland Madeira. Deze baai is ideaal als je op zoek bent naar een moment van rust op het eiland. Het strand, de verschillende accommodaties en een heerlijk strandrestaurant zijn alleen te bereiken per kabelbaan en per boot. Deze plantage heeft daardoor een heerlijke afgelegen sfeer. Die door de vele bloemen bijna tropisch aan doet. Dit is een heerlijke plek om te onthaasten.
Lees verder

alle 29 artikelen over Portugal

Bekijk alle artikelen

Copyright 2021 Droomplekken.nl / Corno van den Berg. Alle rechten voorbehouden.