blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Luister naar Fado in Lissabon

Deze muzieksoort is ontstaan in de straten van deze stad

Fado is ingetogen. Daar waar muziek en de menselijke stem elkaar op een rauwe, maar toch elegante manier ontmoeten. Wie Lissabon bezoekt zonder naar Fado luisteren, hoort het hart van de stad niet kloppen.

Niet iedereen realiseert het, maar Fado is relatief jong. Het bestaat pas sinds 1820, al zijn er tekenen dat het weleens ouder zou kunnen zijn. 

Je kunt Fado op twee manieren beleven. Met wat geluk zie je op straat wat muzikanten die aan het spelen zijn. Dit is meestal zonder een zanger(es), dus alleen muziek. 

Een echt Fado-optreden kun je tegenwoordig alleen nog maar in diverse restaurants krijgen. Een voorstelling zonder diner is niet eenvoudig voor toeristen te organiseren. Tussen de gerechten door komen diverse zangeressen en (met een beetje geluk) ook zangers optreden. 

Op Fado excursie in Lissabon.

Portugese gitaar

Ze worden meestal begeleid met de Portugese gitaar (met twaalf snaren) en een ‘gewone’ gitaar. Vaak is de akoestiek bijzonder, waardoor de klanken door het gebouw dwarrelen. Het licht wordt veelal gedimd, zodat de muziek de sfeer bepaalt.

Meer informatie: www.golisbon.com/night-life/fado

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Portugal

Lees mijn Tips

alle 33 artikelen over Portugal

Bekijk alle artikelen