Waarom moet ik hier heen?

Wie naar Lissabon gaat kan ook eenvoudig een dagje naar het strand. In de omgeving van het beroemde Sintra vind je afgelegen, kleine strandjes met heerlijke namen als Praia de Ursa en Praia de Magoito.

De stad Lissabon lijkt aan het strand te liggen, maar de stad ligt aan de monding van de Taag. En dus moet je wel iets reizen om de stranden te zien. Maar je krijgt er wel wat voor terug. Het beste kun je vanuit de stad naar het westen gaan, naar het Parque Natural de Sintra-Cascais.

Cascais

Het vertrekpunt kan het stadje Cascais zijn, dit is goed via de trein te bereiken. Met een auto doe je er ruim een half uur over. De stranden daar worden omringd door rotsen en bossen.

Let op: het kan hier in de zomer druk worden. Maar wie hier in de vroege ochtend komt ziet een bijzonder deel van Portugal. Ook kun je de wandelschoenen aan doen en op pad gaan. Waarbij je vrij snel de meeste toeristen achter je laat.

Het strand van Praia da Ursa bij Lissabon.
Het strand van Praia da Ursa bij Lissabon.

En wie een auto heeft kan iets verder rijden om rust te vinden. Want hoe meer je naar het noorden gaat, hoe ruiger het wordt. Dit is ook een ideale plek om te wandelen, veelal in de schaduw van de bomen.

Onderweg kun je maar zo afgelegen en opvallend kleine stranden tegen komen. Die tussen de rotsen liggen met goudgeel zand en helderblauw water. Een dagje strand is een heerlijke afwisseling met de stad Lissabon.

Corno’s reistips:

Je bezoek aan Lissabon kun je prima zelf regelen. Het is een ideale stad voor een stedentrip maar ook prima te bezoeken voor een dagtrip.