Ontdek de stranden van Lissabon

Parque Natural de Sintra-Cascais is ruig en fraai

Een dagje strand in Lissabon. Het kan, maar ook weer niet. De stad lijkt aan het strand te liggen, maar ligt officieel aan de monding van de Taag. En dus moet je wel iets reizen om de stranden te zien. Maar je krijgt er wel wat voor terug. Het beste kun je vanuit de stad naar het westen gaan, naar het Parque Natural de Sintra-Cascais. Dit zijn de beste tips voor de stranden van Lissabon.

Een stedentrip naar Lissabon is heerlijk. Niet iedereen weet dat in de directe omgeving nog veel meer moois te zien is. In de buurt ligt het beroemde Sintra dat een bezoek ook zeker waard is. Maar langs de kust bij Sintra vind je afgelegen, kleine strandjes met heerlijke namen. Deze zijn vaak erg populair, maar ook fraai. Denk aan goudgele stranden, lekker blauw en warm water in de zomer met eromheen steile rotsen.Sommige plekken lijken op de Algarve, maar het heeft toch zijn eigen karakter. Ik ben er vroeg in de ochtend geweest en vond het magisch mooi.

Praia da Ursa

Het strand van Praia da Ursa bij Lissabon.

Het is volgens velen zelfs een van de mooiste stranden van Europa: Praia da Ursa. Het wordt ook wel Ursa Beach genoemd en is relatief makkelijk te bereiken met de auto of huurauto. De parkeerplaats bij Cabo da Roca is het handigst daarvoor. Hier stopt ook de bus vanuit de Sintra. Het pad loopt terug langs de weg, vanwaar je via een pad links zo naar Praia da Ursa loopt. Het is zo'n 25 minuten lopen.

Praia da Aroeira

Het strand van Praia da Aroeira ligt iets noordelijker dan Praia da Ursa. Aroeira Beach is officieel een naaktstrand, maar de lokale bevolking doet daar vaak zelf niet aan mee. Zeker in de zomer is het hier druk, waarbij de meeste badgasten badkleding aan hebben. Dit strand is net Ursa Beach via dezelfde toegangsweg bereikbaar.

Praia de Magoito

Het Praia de Magoito strand ligt nog iets noordelijker, maar is via een weg te bereiken. Mede daarom kan het hier erg druk worden. In de buurt is een vrij grote parkeerplaats, al raakt deze in de weekenden vaak vol. Het strand is opvallend lang, zo'n 600 meter. Je vindt er restaurants, bars, strandbedden en nog veel meer.

Cascais

Het vertrekpunt voor een tocht naar de Lissabon stranden is vaak het stadje Cascais. Hier vind je talloze leuke restaurants en bars. Ik heb op meerdere locaties overnacht, met vaak heerlijke uitzichten. Je kunt talloze kleine hotels, vakantiewoningen, hostels en appartementen online boeken. Wees er op tijd bij, want dit gebied is erg populair. Dit geldt zeker voor de vakantieperiodes.
Bekijk de leukste accommodaties in Cascais

Bereikbaar met openbaar vervoer en auto

Het is goed via de trein en bus te bereiken, zeker in het hoogseizoen. Met een auto doe je er ruim een half uur over vanuit Lissabon. De stranden daar worden omringd door rotsen en bossen. Let op: het kan hier in de zomer druk worden. Maar wie hier in de vroege ochtend komt ziet een bijzonder deel van Portugal. Ook kun je de wandelschoenen aan doen en op pad gaan. Waarbij je vrij snel de meeste toeristen achter je laat.

En wie een auto heeft kan iets verder rijden om rust te vinden. Want hoe meer je naar het noorden gaat, hoe ruiger het wordt. Dit is ook een ideale plek om te wandelen, veelal in de schaduw van de bomen.

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Meer artikelen over Lissabon