Toren van Belém

Een eerbetoon aan de ontdekkingsreizen van Vasco da Gama

De Toren van Belém is uitgegroeid tot een van de voornaamste bezienswaardigheden van Lissabon. En terecht, want de toren is nog in zeer goede staat en staat op een unieke locatie.

De imposante toren  is een ode aan de Portugese Eeuw, toen Portugal een toonaangevende zeenatie was. De toren stamt uit de vroege 16de eeuw en is een eerbetoon aan de ontdekkingsreizen van Vasco da Gama en de Portugese Eeuw. De Torre de Bélem, zoals hij officieel heet, is een versterkte toren in de oude wijk Belém van Lissabon

De Toren van Belém bezoeken in Lissabon.

Foto’s maken bij de Toren van Belém

Wie mooie foto’s van de toren wil maken moet hier vroeg in de ochtend zijn. Of beter nog, vlak voor de zon onder gaat. Dan krijgt het witte steen van de toren een rode gloed, net als de lucht.

Overnachten in Lissabon

De stad is perfect om een paar nachten te verblijven. Ik heb op meerdere locaties in de stad overnacht, al is alles relatief makkelijk te voet te ontdekken. Je kunt talloze kleine hotels, vakantiewoningen, hostels en appartementen online boeken. Wees er op tijd bij, want Lissabon is erg populair. Dit geldt zeker voor de vakantieperiodes.

Boek je excursie naar Toren van Belém vooraf

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Meer artikelen over Lissabon