Neem tram 28 door Lissabon

De beste manier om de stad te ontdekken

Tram 28 is een begrip in Lissabon. Als je instapt neemt hij je mee door de populaire wijken als Graça en Mouraria. Het beste kun je vroeg in de ochtend gaan, dan zie je hoe de stad ontwaakt.

Deze tram is wereldberoemd. De reden is simpel; hij laat je het mooiste van de stad in Portugal zien. En, ook nog eens op een goedkope manier.  En Tram 28 is een van de langste ritten door de stad, mede daarom is deze zo populair. In de zomer zelfs te populair, er staan dan lange rijen bij de diverse haltes. Maar in het voorjaar en najaar valt dit mee en kun je vaak gewoon mee. De tocht met Tram 28 (die officieel Electrico 28 heet en vaak als 28E wordt aangeduid) voert door de populaire wijken als Graça en Mouraria. En hij voert je de heuvel op, waardoor je dit niet hoeft te lopen. 

Opstappen Tram 28 in Lissabon

Praça Martim Moniz

De beste tip is om op te stappen is op Praça Martim Moniz vroeg in de ochtend. Dit onder meer om de rijen toeristen te voorkomen. Stap onder meer uit bij het vermaarde Castelo de São Jorge, kijk daar over de stad uit en vervolg later je tocht terug.

In de avond

Tram 28 in de avond.

Of ga juist in de avond; of bij het vallen van de avond. De tram is dan net een sprookje.

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Vlooienmarkt Feira da Ladra

Een andere goede stop is de vlooienmarkt Feira da Ladra. Hier kun je shoppen, afdingen en je ogen uitkijken. Hij ligt langs de route van Tram 28 aan de Arco de Sao Vicente.

Overnachten in Lissabon

De stad is perfect om een paar nachten te verblijven. Ik heb op meerdere locaties overnacht, al is de stad relatief makkelijk te voet te ontdekken. Je kunt talloze kleine hotels, vakantiewoningen, hostels en appartementen online boeken. Wees er op tijd bij, want Lissabon is erg populair. Dit geldt zeker voor de vakantieperiodes.

Meer artikelen over Lissabon