Waarom moet ik dit doen?

Tram 28 is een begrip in Lissabon. Als je instapt neemt hij je mee door de populaire wijken als Graça en Mouraria. Het beste kun je vroeg in de ochtend gaan, dan zie je hoe de stad ontwaakt.

Tram 28 is wereldberoemd. De reden is simpel: hij laat je het mooiste van Lissabon zien. En, ook nog eens op een goedkope manier.

En het is een van de langste ritten door de stad, mede daarom is deze zo populair. In de zomer zelfs te populair, er staan dan lange rijen bij de diverse haltes. Maar in het voorjaar en najaar valt dit mee en kun je vaak gewoon mee.

De tocht met Tram 28 (die officieel Electrico 28 heet) voert door de populaire wijken als Graça en Mouraria. En hij voert je de heuvel op, waardoor je dit niet hoeft te lopen.

De beste tip is om de tram te nemen op Praça Martim Moniz vroeg in de ochtend, om de rijen te voorkomen. Stap onder meer uit bij het vermaarde Castelo de São Jorge, kijk daar over de stad uit en vervolg later je tocht terug.

Een andere goede stop is de vlooienmarkt Feira da Ladra. Hier kun je shoppen, afdingen en je ogen uitkijken. Hij ligt langs de route van Tram 28 aan de Arco de Sao Vicente.

Meer informatie:
www.top10portugal.com/tram-28-lisbon
www.visitlisboa.com

Corno’s reistips:

Een stad als Lissabon heeft nog heel veel meer te bieden. Ideale stad voor een stedentrip. Genoeg sfeer te proeven, te zien, te ondernemen en te genieten.

Stedentrip Trams