Wandel de Via Algarviana

Beroemde wandelroute dwars door de Algarve

De Via Algarviana is een wandelroute van maar liefst 266 kilometer. Deze route  loopt van oost naar west in de Algarve. Deze wandelroute is nu al beroemd, ook al bestaat hij officieel pas sinds 2009. Het wandelpad voert vooral door het achterland en eindigt bij het meest zuidelijke puntje in het westen. Waarbij je de ongekende diversiteit van de Algarve ziet. Dit zijn de beste tips om de Via Algarviana te lopen. 

Startpunt

Het wandelpad voert langs diverse bezienswaardigheden die minder bekend zijn in de Algarve. De route begint bij Alcoutim in het oosten en eindigt bij Cabo de São Vicente op het uiterste puntje in het westen. Hij voert je door het achterland; dwars door Monchique en andere ruige gebieden.

Ria Formosa in de avond. ©Corno van den Berg

Natuurlijk kun je ook een deel lopen of enkele delen. Veel lokale mensen zijn kleine accommodaties begonnen. Dus slaap je bij mensen thuis of in kleine herbergen of hotels.

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

De route van de Via Algarviana

Overnachten in de omgeving

Als je deze wandelroute wilt doen is het handig om een paar nachten in de regio te slapen. Ik heb het ook gedaan, zodat ik heerlijk vroeg op pad kon. Er zijn talloze kleine hotels, hostels, vakantiewoningen en handige appartementen die je online kunt boeken. Wees er wel op tijd bij, dit is een populaire regio.
Bekijk de leukste accommodaties

Beste tijd voor de Algarve

De Algarve kun je het hele jaar bezoeken. De beste tijd voor natuurliefhebbers is vanaf maart tot en met oktober. Er zijn dan talloze bloemen te vinden. Het voorjaar begint hier vroeg: al in februari. De eerste orchideeën beginnen al in maart te bloeien, de gemiddelde temperatuur is dan al 15-18 graden. Wie graag wandelt of fietst kan het beste in het voorjaar gaan, in de winter kan het hier geregeld regenen. Maar het kan ook zonnig weer zijn.
Meer informatie: www.viaalgarviana.org

Meer artikelen over de Algarve