Khao Yai National Park

Op zoek naar wilde dieren in de Thaise jungle

Khao Yai National Park laat mooi zien hoe ruig Thailand kan zijn. Hier kun je wandelen en kamperen in de jungle, waarbij je een redelijke kans hebt op een ontmoeting met wilde dieren. De lokale naam van het natuurpark is Tambon Khao Yai. Het was in 1962 het eerste nationale park van Thailand. Het staat inmiddels ook op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO. Dit zijn de bezienswaardigheden van Khao Yai National Park. Met ook enkele bijzondere excursies.

Dit is een heerlijke plek voor natuurliefhebbers. Je kunt hier lekker wandelen in het regenwoud, zwemmen bij watervallen en dieren spotten. Het natuurgebied is een groot regenwoud in het Sankamphaeng Gebergte. Het is zeker geen standaard toeristenbestemming. Maar juist daarom extra bijzonder. Je kunt een georganiseerde dagtrip boeken onder begeleiding van een ervaren gids zodat je in elk geval niet de mooiste plekjes misloopt. Je kunt het park ook relatief zelf bezoeken. En op zoek gaan naar alle attracties.

Dieren in Khao Yai National Park

Een grote Aziatische olifant in Khao Yai National Park.

Er leven in het nationaal park veel dieren zoals de Aziatische olifant, Aziatische zwarte beer, diverse soorten herten en diverse soorten apen, waaronder makaken en gibbons. Maar ook de zeldzame Aziatische wilde hond en nog veel meer diersoorten.

Eerlijk is eerlijk, je zult er niet al te veel zien. Maar bijvoorbeeld wilde olifanten worden hier redelijk vaak gespot. Ik heb ze hier ook gezien. En dat blijft toch een unieke ontmoeting. Sambarherten kun je op diverse plekken tegen komen. Ze zijn meestal niet al te schuw. je ziet ze vooral bij de camping.

Aziatische wilde honden in Khao Yai National Park.

Overnachten in Khao Yai National Park

Je kunt net buiten het park blijven slapen, zodat je vroeg in de ochtend weer op pad kunt. Er zijn diverse hotels en hostels die je eenvoudig online kunt boeken. Wees er wel op tijd bij, zeker voor de weekenden en vakantieperiodes.

Kamperen in het park

Je kunt in het park kamperen. Waarmee je dus ook vroeg op pad kunt om wilde dieren spotten. Je moet wel al je spullen meenemen, dus ook je eten en drinken.

Wandelen in Khao Yai National Park

Een trekking gecombineerd met kamperen is een populaire manier om het park te verkennen. Er zijn ongeveer 50 km aan wandelpaden. Deze variëren van een uurtje tot wandeltochten van een dag. Zorg wel dat je goede spullen bij je hebt, zoals antimuggenspray en genoeg eten en drinken.  

Waterval Haew Suwat

Een monnik bij de waterval Haew Suwat.

Het park heeft veel watervallen waarvan de Haew Suwat echt de mooiste is. En je kunt gedeeltelijk rondom de waterval lopen. Onder meer naar een grot. Het kan hier druk worden, dus vermijd de weekenden.

Beste tijd voor Khao Yai National Park

De beste tijd voor wandelfanaten is tussen november en februari waarin het een stuk koeler is en aangenamer om te wandelen. Wanneer je speciaal voor de watervallen gaat dan is van mei tot en met oktober voor jou de beste reistijd.
Locals bezoeken het park graag als welkome afwisseling op de drukke steden, dus vermijd als het even kan de drukte in de weekenden en rond de feestdagen.

Hoe kom ik bij Khao Yai?

Khao Yai National Park ligt op 120 km van Bangkok en is makkelijk bereikbaar, zowel met eigen vervoer als met het openbaar vervoer.

alle 7 artikelen over Thailand

Bekijk alle artikelen