Maeklong Railway Market

De markt op een spoorweg in Thailand is uniek in de wereld

De Maeklong Railway Market is wereldberoemd. Hier rijdt dagelijks een trein door een markt in Thailand. Waarbij alle kraampjes vliegensvlug worden opgeruimd. En na de trein weer worden ingericht. Dit zijn de beste tips voor je bezoek aan de Maeklong Railway Market.

Het is een dagelijks terugkerend ritueel in Thailand. De Maeklong Railway Market in het Thaise dorp Samut Songkhram is uniek. Hier is ruimte schaars. Wat tot creatieve oplossingen van de bevolking leidt. Door het gebrek aan ruimte is tot deze wonderlijke oplossing gekomen. Veel vers eten ligt net naast de spoorlijn. Dagelijks rijden hier diverse treinen voorbij. De markt in dit stadje is inmiddels beroemd geworden. Wie de beelden ziet begrijpt waarom.

Alles inpakken en weer uitpakken

Dit wonderlijke gezicht gebeurt zo’n vier keer per dag. Dan worden de luifels van alle marktkraampjes met veel verse waar snel opgeruimd. Zodat de trein er langs kan. Het is een bizar gezicht waarbij je je afvraagt of het niet makkelijker kan. Maar ja, het gaat al jaren goed, dus waarom zou het anders moeten?

Zo ziet de Maeklong markt er uit zonder trein.

Als de trein is verdwenen worden de kraampjes snel weer ingericht. Het is een bizar gezicht. De vraag is hoe die vis zal smaken die daar naast het spoor ligt. En de groenten. En het fruit. De bewoners snappen weinig van de interesse bij toeristen, voor hen is dit de gewoonste zaak van de wereld. Onverstoorbaar gaan ze verder met hun werkzaamheden als de trein is verdwenen.

Beste tijd om de Maeklong Railway Market te bezoeken

Het verse eten ligt direct naast de spoorweg van Maeklong.

Deze markt is populair bij toeristen. Waardoor je hier soms meer toeristen ziet dan lokale bewoners. Het beste kun je vroeg in de ochtend of in de namiddag gaan. Persoonlijk raad ik de ochtend aan als alle producten vers worden binnen gebracht. Er zijn rond de markt diverse kleine restaurants waar je een verse maaltijd kunt krijgen. Je ziet ook de lokale bevolking dit doen.

Overnachten in de omgeving

Het is handig om in het dorp Samut Songkhram, of in de buurt, te blijven slapen. Dit heb ik ook gedaan, zodat ik lekker vroeg in de ochtend een ontbijt kon halen en naar de markt kon. Er zijn diverse hotels en hostels die je eenvoudig online kunt boeken. Wees er wel op tijd bij. 

Boek je excursie online

Hoe kom ik bij de Maeklong Railway Market?

De markt ligt op een uur rijden van Bangkok, vandaar ook dat veel dagexcursies vandaar vertrekken. Je kunt het ook met het openbaar vervoer. Vraag ter plekke naar de actuele dienstregeling.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Thailand

Lees mijn Tips

alle 7 artikelen over Thailand

Bekijk alle artikelen