blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Maeklong Railway Market

De markt op een spoorweg in Thailand is uniek in de wereld

De Maeklong Railway Market is wereldberoemd. Hier rijdt dagelijks een trein door een markt in Thailand. Waarbij alle kraampjes vliegensvlug worden opgeruimd. En na de trein weer worden ingericht.

Het is een dagelijks terugkerend ritueel in Maeklong, een stad in Thailand. Maar door het gebrek aan ruimte is tot deze wonderlijke oplossing gekomen. Veel vers eten ligt net naast de spoorlijn.

De Maeklong Railway Market in het Thaise dorp Samut Songkhram is uniek. Hier is ruimte schaars. Wat tot creatieve oplossingen van de bevolking leidt. De markt in dit stadje is inmiddels beroemd geworden. Wie de beelden ziet begrijpt waarom.

Maeklong Railway Market bezoeken

Dit wonderlijke gezicht gebeurt zo’n vier keer per dag. Dan worden de luifels van alle marktkraampjes met veel verse waar snel opgeruimd. Zodat de trein er langs kan. Het is een bizar gezicht waarbij je je afvraagt of het niet makkelijker kan. Maar ja, het gaat al jaren goed, dus waarom zou het anders moeten?

Zo ziet de Maeklong markt er uit zonder trein.

Als de trein is verdwenen worden de kraampjes snel weer ingericht. Het is een bizar gezicht. De vraag is hoe die vis zal smaken die daar naast het spoor ligt. En de groenten. En het fruit.

Het verse eten ligt direct naast de spoorweg van Maeklong.

De bewoners snappen weinig van de interesse bij toeristen, voor hen is dit de gewoonste zaak van de wereld. Onverstoorbaar gaan ze verder met hun werkzaamheden als de trein is verdwenen.

Let op!

Deze markt is populair bij toeristen. Waardoor je hier soms meer toeristen ziet dan lokale bewoners. Het beste kun je vroeg in de ochtend of in de namiddag gaan. De markt ligt op een uur rijden van Bangkok.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Thailand

Lees mijn Tips

alle 7 artikelen over Thailand

Bekijk alle artikelen